spot_img
spot_img
N24MagazinLifestyle10 znakova kojima vam pas poručuje da vas voli

Zanimljivosti

10 znakova kojima vam pas poručuje da vas voli

PODIJELITE ČLANAK

Psi vole bezuvjetno, to je dobro poznata stvar, a ljubav prema svojim vlasnicima najčešće iskazuju na idućih deset načina.

1. Gleda vas ravno u oči

Dugačak, neprekinut kontakt očima pokazatelj je ljubavi, povjerenja i osjećaja sigurnosti. To vrijedi i kod ljudi i kod pasa. Održavanje kontakta očima nije korisno samo kod treniranja psa – takav način komunikacije može vam pomoći da razvijete duboku povezanost sa svojim ljubimcem. Kada vas pas gleda u oči, njegov mozak ispušta oksitocin. Poznat kao hormon ljubavi, oksitocin je isti hormon koji proizvodi mozak majke kada se ona povezuje sa svojom bebom.

Najbolje je održavati prirodan kontakt očima dok se igrate ili mazite. Forsirate li kontakt očima sa svojim psom, vaš ljubimac vjerojatno će se početi osjećati nelagodno i skrenut će pogled.

2. Naslanja se na vas

Baš kao i kod održavanja kontakta očima, vjerojatno se nećete nasloniti na nekoga koga ne poznajete ili kome ne vjerujete – a neće ni vaš pas. Bilo da sjedite na podu ili kauču, ako se pas naslanja na vas, znači da se osjeća sigurno, zaštićeno i potpuno opušteno.

Psi će se ponekad nasloniti na svoga čovjeka i kada se osjećaju uplašeno ili tjeskobno, a to znači da vas vaš krzneni prijatelj doživljava poput svoga zaštitnika.

3. Spava u vašoj spavaćoj sobi

Ako ne dopuštate svom psa da spava u vašem krevetu, ali on i dalje voli spavati u vašoj sobi, to znači da vas stvarno voli. Zašto? Potreba da bude blizu vas dok spavate ukazuje na to da vam je pas potpuno privržen i da ne želi biti odvojen od “čopora”.

4. Jako je sretan kada se vratite kući

Skače li vaš pas gore-dolje, liže vam ruke i lice, donosi vam svoju omiljenu igračku ili se čak malo popiški od uzbuđenja kada se vratite kući s posla, škole ili iz kupovine? Očito je da je potpuno oduševljen što vas vidi! A vrlo je vjerojatno da ste i vi sretni što opet vidite svog ljubimca.

5. Nosi uokolo vaše cipele i nošene čarape

Psi koji su vezani za svoje vlasnike također vole i mirise svoga vlasnika i vrlo će se rado zavući među vaše cipele, u košaru s prljavim rubljem u potrazi za nošenim čarapama, majicama ili čak rubljem. “Krađa” cipela i prljavog rublja nije baš fora, pogotovo ako ih vaš pas voli žvakati, ali to možete spriječiti ako psu date dovoljno zanimljivih igračaka ili punjene kosti za pse koje će ga okupirati.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img