Breskve
Alergije na breskve su češće u Europi, posebice u mediteranskoj regiji. U sjevernoj i srednjoj Europi ljudi koji su alergični na breskve mogu imati i alergiju na pelud breze, što uključuje i drugo voće poput jabuka, krušaka i trešanja. Međutim, u mediteranskom području ljudi s alergijom na breskve uglavnom nemaju alergiju na pelud breze te su umjesto toga osjetljiviji na nešto što se zove nespecifični proteini za prijenos lipida, vrstu spoja koji se nalazi na čupavoj koži breskve.
Crveno meso
Alergija na crveno meso, koja se naziva i alfa-gal alergija, može uzrokovati osip, proljev ili probleme s disanjem oko dva do šest sati nakon konzumiranja crvenog mesa. Osim na crveno meso, osobe s alfa-gal sindromom također mogu negativno reagirati na mliječne proizvode i proizvode od želatine životinjskog podrijetla. Ne moraju se sve osobe s ovom vrstom alergije zauvijek odreći crvenog mesa.
Slanina
Osobe s alergijom na svinjetinu mogu iskusiti trenutni imunološki odgovor nakon što pojedu svinjetinu ili proizvode poput slanine. Proizvodi od svinjskog mesa mogu se pronaći u širokom rasponu namirnica u obliku sastojaka, uključujući umake od čilija, gazirana pića, čips od krumpira i još mnogo toga. Neki ljudi imaju svinjsko-mačji sindrom jer su proteini u svinjetini slični određenim proteinima u mačjoj slini. Ako ste alergični na mačke, to ne znači da automatski imate alergiju na svinjetinu, ali ljudi s alergijama na svinjetinu često su alergični na mačke.
Avokado
Budući da se avokado uglavnom poslužuje sirov, ne postoji način da se alergeni unište toplinom. Alergija na avokado može biti posljedica sindroma alergije na lateks iz voća. Namirnice poput avokada, banana i kivija imaju proteine koji su slični lateksu, proteinu koji se nalazi u soku kaučukovca. Oko 30 do 50 posto ljudi s alergijom na lateks ima takozvani sindrom lateks-voća.
Želatina
Želatina je prirodni zgušnjivač napravljen od životinjskog kolagena. Alergija na želatinu je rijetka, ali ljudi koji ju imaju će vjerojatnije imati reakciju na gumene bombone jer je želatina u tim proizvodima koncentriranija i drugačije obrađena. Neka cjepiva sadrže želatinu kao stabilizator. Ako ste alergični na želatinu, svakako razgovarajte sa svojim liječnikom prije nego što se odlučite cijepiti takvim cjepivima.
Vino
Iako vrlo rijetko, neki ljudi mogu imati alergijske reakcije izazvane proteinima, plijesni ili enzimima u vinu. Uobičajeno je da ljudi imaju problema s probavom alkohola i osjećaju simptome intolerancije na alkohol, poput vrtoglavice, glavobolje i povraćanja. Čak i oni koji obično nemaju problema s konzumacijom škampima ponekad mogu doživjeti alergijsku reakciju kada se kombiniraju s alkoholom. Destilirani alkohol obično ne uzrokuje alergijsku reakciju, dodao je Sicherer, ali vrhnje u likerima ili ostaci proteina u pivu mogli bi biti okidač.