spot_img
spot_img
N24VijestiCrna kronikaAKCIJA BEZ REZULTATA Spasitelji još ne mogu doći do rudara koji je...

N24

AKCIJA BEZ REZULTATA Spasitelji još ne mogu doći do rudara koji je zatrpan ispod velikih količina zemlje i uglja

PODIJELITE ČLANAK

Iz Rudnika Kreka oglasili su se povodom nesreće u pogonu Mramor koja se dogodila 3. svibnja kada je rudar Asim Šehanović ostao zatrpan ispod velikih količina zemlje i uglja koji su se iznenada obrušili.

Do zatvaranja otkopa je došlo iznenadno bez bilo kakve naznake tijekom obavljanja redovnih radnih zadataka Prvog kopača u otkopu. Odmah su obaviještena sva nadležna lica Rudnika, aktivirana Služba za spašavanje i članovi čete za spašavanje koji su pristupili akciji spašavanja. U skladu sa Zakonom o rudarstvu obaviješteni su i svi nadležni organi”, naglašeno je.

Istaknuto je da akcija spašavanja koju predvodi Stožer Službe spašavanja, a koja teče od samog trenutka nesreće i dalje traje uz nadljudske napore, kako bi se što prije došlo do radnika zatvorenog u otkopu i ista će u kontinitetu bez prekida trajati do okončanja akcije.

“Plan akcije spašavanja i sve aktivnosti su usmjerene da se na siguran način uz maksimalne napore Čete za spašavanje što prije dođe do našeg komorata.

Ovim putem obavještavamo da će Rudnik uglja „Kreka“ d.o.o. – Tuzla dostavljati informacije o bilo kakvim promjenama ili saznanjima vezanim za akciju spašavanja kako bi javnost bila blagovremeno obaviještena, te da u ovom jako teškom trenutku imate razumijevanja da konstantna oglašavanja nisu moguća obzirom da ista utječu na aktivnosti na spašavanju, kao i na obitelj našeg komorata. Pozdravljamo vas rudarskim – sretno – naglasili su u informaciji dostavljenoj nakon današnje održane sjednice Stožera Čete za spašavanje RU Kreka.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img