spot_img
spot_img
N24MagazinZanimljivostiBajaga otkrio dosad nepoznate detalje o svom porijeklu: ‘Svi smo mi od...

N24

Bajaga otkrio dosad nepoznate detalje o svom porijeklu: ‘Svi smo mi od tamo’

PODIJELITE ČLANAK

Srpski glazbenik Momčilo Bajagić, bolje poznat pod umjetničkim imenom Bajaga, na sceni ima i više nego istaknutu prisutnost. Sa bendom ‘Bajaga i Instruktori’ redovno puni dvorane i stadione, a iz kreativnih radionica izlaze brojni hitovi koji osvajaju ljude diljem regije.

Naravno kako ta razina slave podrazumijeva i visoku medijsku eksponiranost. Bajaga redovito daje intervjue za razne medije, a uzevši u obzir koliko godina je prisutan na sceni gotovo da nema dijela njegove karijere koji javnosti nije poznat.
Međutim, isto se i ne može baš reći za neke detalje iz njegovog privatnog života. Iako ga se u medijima predstavlja kao srpskog muzičara, rijetki će znati kako on tamo nije niti rođen. Na internetu se, naime, može naći podatak kako je njegov rodni grad zapravo Bjelovar.

Iznio detalje koji su rijetkima bili poznati

Rođen 19. veljače 1960. godine, Bajaga se glazbom počeo baviti kada mu je bilo svega 14 godina. Prvi veliki uspjeh uslijedio je četiri godine kasnije sa sastavom Riblja čorba, nakon čega je osnovao svoj bend. Jednom prilikom je i sam pjevač iznio neke nepoznate detalje o svom porijeklu.

“Svi su Bajagići porijeklom iz Pive. Nemamo tamo nekih bliskih rođaka jer su se moji preci davno, tko zna kad, doselili u Srijem. Posjetio sam, naravno, Pivu. Išao sam kod jednog prijatelja koji je iz Pive, ali nije Bajagić, koji me vodio da obiđem Plužine”, opisao je, govoreći o mjestima u Crnoj Gori.

“Taj kraj gore koji je stvarno lijep. Ima Bajagića i u Bosni, na Romaniji koji mi također nisu rođaci… Naravno da znam svoje porijeklo i to mi je drago”, dodao je Bajaga, koji je nedavno na srpskoj televiziji predstavio reizdanje prvog albuma sa Instruktorima.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img