N24SportNogometBenzema proglašen krivim. Dobio je godinu dana uvjetne zatvorske kazne

Vijesti

Benzema proglašen krivim. Dobio je godinu dana uvjetne zatvorske kazne

PODIJELITE ČLANAK

KARIM BENZEMA proglašen je krivim za pokušaj ucjene svog bivšeg suigrača Mathieua Valbuene.

Benzema će dobiti kaznu od godinu dana uvjetne zatvorske kazne, kao i novčanu kaznu od 75 tisuća eura. Nije poznato kakvu će kaznu dobiti ostali sudionici.

Francuski napadač iz Real Madrida, koji je ove godine jedan od najvećih kandidata za Zlatnu loptu, optužen je za sudjelovanje u pokušaju ucjene. Tužitelji tvrde kako je Benzema poticao Valbuenu da plati skupini ucjenjivača kako bi seksualno eksplicitnu snimku držao dalje od očiju javnosti.

Benzemino nedjelo

Ucjenjivači su se u početku obratili bivšem francuskom reprezentativcu Djibrilu Cisseu kako bi nagovorio Valbuenu da plati novac za šutnju. Umjesto toga, Cisse ga je upozorio na iznudu, rekao je Valbuena. Navodni ucjenjivači su potom angažirali Benzemu kako bi potaknuli Valbuenu da plati za šutnju.

Nakon što je cijeli slučaj 2015. završio u medijima, francuski izbornik Didier Deschamps je obojicu izbacio iz reprezentacije. Valbuena nakon toga više nije zaigrao za Tricolore, dok je Benzema ponovo zaigrao za aktualne svjetske prvake na Europskom prvenstvu ovoga ljeta.

Francuski nogometni savez (FFF), koji je bio građanska stranka u ovom slučaju, pozdravio je potez Valbuene, “prvog igrača koji je imao hrabrosti reći ne, oduprijeti se i podnijeti žalbu”.

n24.ba

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još