spot_img
spot_img
N24MagazinLifestyleCarice balkona, ali i vrtova: Savjeti uz koje će vam petunije najljepše...

N24

Carice balkona, ali i vrtova: Savjeti uz koje će vam petunije najljepše cvasti

PODIJELITE ČLANAK

Topli mjeseci sa sobom nose i obilje divnog cvijeća, a posebno nam je omiljeno ono nezahtjevno koje podnosi i vrućinu i promjene vremena, a zauzvrat daje obilje lijepih cvjetova i boja.
Jedan od takvih cvjetova, a zbog toga i među najomiljenijima je prekrasna petunija. Cijenjena je zbog svojih lijepih cvjetova koji dolaze u raznim bojama i veličinama, a briga o petunijama je relativno jednostavna ako im osigurate prave uvjete za uzgoj.
Prekrasne petunije uzgajaju se još od 19. stoljeća, a potječu iz Srednje i Južne Amerike. Zanimljivo je da je srodna i biljci duhana, a upravo je po brazilskom domorodačkom nazivu za njega, petun, dobila i ime.

Na balkonima i prozorima najljepše su one viseće, a samostojeće će izvrsno izgledati u vrtovima. Za petuniju je karakteristično cvijeće ljevkastog oblika koje dolazi u raznim bojama, a njezini lijepi tamnije zeleni listovi odličan su par toj eksploziji boja.

Cvjetaju od svibnja pa sve do listopada, a osim u različitim bojama, mogu biti prugastih, pjegastih i zvjezdastih šara. Ipak, treba biti i na oprezu jer je lišće otrovno za većinu kućnih ljubimaca.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img