spot_img
spot_img
N24MagazinZanimljivostiČLANICA HRVATSKOG ŽIRIJA ''Nije fer što me osuđujete, svatko od nas glasao...

N24

ČLANICA HRVATSKOG ŽIRIJA ”Nije fer što me osuđujete, svatko od nas glasao je zasebno”

PODIJELITE ČLANAK

Hrvatska pjevačica Vanna bila je članica stručnog žirija Eurosonga, a nakon brojnih kritika oglasila se na društvenim mrežama.

‘U Hrvatskom žiriju za ovogodišnji Eurosong je bilo pet osoba. Svatko od nas je glasao zasebno – po svojoj savjesti. Zbroj naših glasova je dao konačne ocjene. S obzirom da propozicije ESC-a ne dozvoljavaju objavljivanje pojedinačnih glasova, zaista nije ni malo fer što me neki od vas osuđuju bez da znate kojoj sam zemlji dala koliko bodova”, napisala je Ivana Vrdoljak Vanna.

Pored Vanne, stručni žiri činile su još četiri osobe: Srđan Sekulović Skansi, glazbeni producent, skladatelj i tekstopisac, Dino Jelusić, istaknuti rock pjevač, skladatelj i tekstopisac, Mihovil Šoštarić Lockroom, glazbeni producent i tekstopisac te Gina Victoria Damjanović, pjevačica i autorica tekstova.

Kako su glasali?

Hrvatski stručni žiri 1 bod je dao Cipru, Švedskoj 2, Srbiji 3, Francuskoj 4, Luksemburgu 5, Italiji 6, Ukrajini 7, Irskoj 8, Sloveniji 10, a 12 bodova otišlo je Portugalu.

Brojni hrvatski fanovi Eurosonga kritizirali su ih na društvenim mrežama.

Podsjećamo, Baby Lasagna osvojio je drugo mjesto na Eurosongu. Iako je imao najviše glasova publike od svih natjecatelja, trofej je otišao u Švicarsku zahvaljujući glasovima žirija. Na kraju, Baby Lasagna osvojio je ukupno 547 bodova, dok je Nemo imao 591 bod.
Hrvatskom predstavniku organiziran je doček u Zagrebu po povratku iz Švedske.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img