spot_img
spot_img
N24VijestiBiHČlanovi HUM-a na proslavi rođendana kod Daria Stojaka

Bravo!

Članovi HUM-a na proslavi rođendana kod Daria Stojaka

PODIJELITE ČLANAK

Malo je onih koji nisi čuli za velikog borca i heroja Daria Stojaka iz Viteza. Dario boluje od rijetke Huntingtonove bolesti. Ovo je bolest koja je neurodegenerativno nasljedna koja utječe na koordinaciju mišića i dovodi do mentalnog propadanja i karakterističnih simptoma u ponašanju.

Nedavno je Hrvatska Udruga mladih u Središnjoj Bosni iz Viteza pokrenula akciju prikupljanja sredstava za liječenje i rehabilitaciju Daria Stojaka. Udruga je u nepunih 15 dana prikupila nešto više od 2.000,00 KM i obitelji uručila taj novac kako bi Dario zajedno sa svojom majkom Slavicom otišao na banjsko liječenje u Fojnicu.

Dariu je nedavno bio i rođendan, ali buduću da je bio u to vrijeme na rehabilitaciji u Fojnici, slavlje je prolongirano za danas. Majka Slavica je za Daria danas pripremila jedno lijepo i prigodno druženje u kojem su Daria posjetili mnogi prijatelji i poznanici, što je Dariu donijelo osmijeh na lice.

 

Tako su i članovi Hrvatske Udruge mladih u Središnjoj Bosni posjetili Daria, uručili mu prigodan dar i zajedno se s njim veselili njegovom rođendanu.

Kako nam je za portal n24.ba rekao predsjednik Udruge Mateo Marić, odnos sa Dariom je prerastao u jedno veliko prijateljstvo. Mi smo zajedno svi ponosni što smo prijatelji našeg Daria, dodao je Marić.

Članica Udruge Ana-Marija Omazić je dodala kako je kroz vrijeme od dvije godine volontiranja u HUM-u zajedno s drugim članovima u više navrata posjetila Daria i svaki put je Dario uspio pokazati svoju vedrinu i nevjerojatnu energiju koju posjeduje.

Predsjednik Marić je dodao da će i dalje posjećivati obitelj Stojak i pomagati sukladno svojim mogućnostima.

Redakcija portala Dariu želi sretan rođendan!

 

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img