spot_img
spot_img
N24VijestiČlanovima povjerenstva Vlade i do 5.000 KM naknade

N24-VIJESTI

Članovima povjerenstva Vlade i do 5.000 KM naknade

PODIJELITE ČLANAK

Prijedlog odluke o visini i načinu isplate naknade za rad članovima Središnjeg popisnog povjerenstva i interresorne radne grupe koju je imenovala Vlada Županije Središnja Bosna uglavnom od zaposlenika ministarstava izazvali su priličnu polemiku među ministrima na današnjoj sjednici županijske vlade.

Da je iznos naknade pojedinim članovima previsok smatrao je Bojan Domić, koordinator HDZovih ministara u Vladi Županije Središnja Bosna.

“Taj je iznos bio viši od uobičajenog, zato je i bila korekcija da se jednostavno naprave te ispravke.

Svi znamo da ne treba na ovom vremenu pretjerivati ni u čemu, treba napraviti da je sve u skladu sa zakonskim propisima. Jasno je pitanje kolika može biti naknada”, rekao je Domić.

O naknadama je govorio i županijski premijer Tahir Lendo (SDA) kazavši kako je riječ o iznosima od 500 do 5.000 maraka.

“To su iznosi za višemjesečni rad, teško je u tako složenim povjerenstvima i pronaći ljude koji će to stručno raditi i koji to znaju. Malo je takvih ljudi u ministarstvima. To su iznosi od nekih 500 do 5.000 marka čak, sve ovisi od toga koliko je tko radio i u kojem povjerenstvu”, kazao je Lendo, ocijenivši da je teško, pogotovo nakon urađenog posla odrediti naknade.

“Zakon o plaćama i naknadama je regulirao visine i način isplata naknada. Međutim, imate povjerenstava koja su vrlo složena po obimu i strukturi i onda je, pogotovo nakon urađenog posla, teško odrediti kolika je to realna naknada i kako je isplatiti za tako složene poslove kakvi se traže u odluci o formiranju interresornog povjerenstva za neke složene popise. Onda se razvije rasprava o tome kako isplatiti, koliko i jesmo li realno prihvatili i proveli takvu odluku. Evo, donijelo smo jedan korektan zaključak da se ipak isplati povjerenstvu koje je uradilo poslove, strukovno i tehnički će to Ministarstvo financija urediti i dostaviti ukoliko bude potrebna izmjena i dopuna odluke”, dodao je Lendo.

Na prijedlog ministrice financija Mirjane Plavčić (HDZ BiH), prijedloge odluka o prihvaćanju izvješća te visini i načinu isplate naknade Vlada je usvojila i uputila Ministarstvu financija na izvršavanje, uz zaključak da će isto ministarstvo, ukoliko se ispostavi da ima zakonskih ograničenja, intervenirati i predložiti izmjene i dopune.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img