N24politikaČović i Dodik po duljini staža isti

N24-VIJESTI

Čović i Dodik po duljini staža isti

PODIJELITE ČLANAK

”Bosna i Hercegovina prebogata je političarima, kao zemlja s 14 vlada i isto toliko parlamenata. Najbogatiji je nesumnjivo Milorad Dodik i samo oni s (pre)dugim pamćenjem znaju da je on i s najdugovječnijim politički stažem”, objavio je Večernji list.

Dodik je karijeru počeo još kao predsjednik Skupštine općine Laktaši 1986., u vrijeme bivše Jugoslavije.

Večernjak navodi kako Dragan Čović, čelnik HDZ-a BiH, ”samo na prvi pogled ima znatno kraću političku karijeru od Dodika”. ”Politici se punim plućima posvetio tek iza Daytona, potpredsjednik HDZ-a postao 1998., a član Predsjedništva BiH 2002.”, navodi, između ostalog Večernjak. Večernjak navodi kako je nekoliko dužnosnika u Crnoj gori u politici aktivno više od 30 godina među kojima prednjači Milo Đukanović koji je šest puta bio na čelu vlade i dva puta predsjednik države.

Politička karijera srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića duga je 30 godina, od 1993. godine kada je izabran za glavnog tajnika Srpske radikalne stranke i zastupnika u Skupštini Srbije. Ivica Dačić se funkcija drži dulje od Vučića jer se aktivirao još na studijima Saveza komunista Srbije.

Novine navode i druge regionalne lidere izdvajajući Stjepana Mesića, koji je bio hrvatski predsjednik od 2000. do 2010. ali je ostao i dalje čovjek iz sjene. Isto kao Milan Kučan u Sloveniji.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još