spot_img
spot_img
N24VijestiBiHČović optimističan! Vjerujete li da će doći do izmjena izbornog zakona do...

POLITIKA

Čović optimističan! Vjerujete li da će doći do izmjena izbornog zakona do kraja godine?

PODIJELITE ČLANAK

Sankcije nikada nisu bile rješenje i siguran sam da neće biti nešto na stolu dok se mi dogovaramo, kazao je u srijedu u Mostaru predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, komentirajući najavljene sankcije SAD-a i Europske unije bh. političarima.

– Razgovori koji se vode i koji su se vodili bili su intenzivni, a u narednih petnaestak dana bit će ih na desetke s različitih strana svijeta. No, jasno je dano do znanja da se mi moramo dogovoriti, primarno u FBiH odnosno približiti odnose i vratiti povjerenje između Hrvata i Bošnjaka. To je ključni zadatak HDZ-a BiH i onoga što ja predstavljam u HDZ-u putem HNS-a, a jednako tako, vjerujem, i kolege iz SDA i drugih bošnjačkih stranaka u BiH – kazao je Čović novinarima, ustvrdivši kako je siguran da neće biti sankcija dok traju dogovori.

Uvjeren je kako će uskoro, tj. do kraja ove godine, u Parlamentu završiti izmjene Izbornoga zakona BiH kako bi se osiguralo legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda kad je u pitanju Predsjedništvo BiH i Dom naroda FBiH.

– Mislim da bismo time riješili sve blokade i ono što imamo kao politički problem – ocijenio je Čović.

n24.ba

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img