N24MagazinZanimljivostiČudo u Fatimi: Djevojka nakon primanja pričesti ozdravila od sljepoće

N24-ZANIMLJIVOSTI

Čudo u Fatimi: Djevojka nakon primanja pričesti ozdravila od sljepoće

PODIJELITE ČLANAK
Otvorila sam oči i mogla sam savršeno vidjeti, rekla je Jimena, 16-godišnja španjolska hodočasnica Svjetskog dana mladih koja je rekla da je čudesno progledala nakon što je primila euharistiju u Fátimi, Portugal, tijekom tamošnje mise.

Ovo čudo ganulo je srca i ispunilo nadom sve one koji su pratili događanja na Svjetskom danu mladih koji je prošli tjedan u portugalskoj prijestolnici okupio više od milijun mladih.

Jimena je u Lisabon otputovala iz Madrida sa skupinom iz Opus Dei. Prethodnih dana rodbina i poznanici mlade žene organizirali su devetnicu Gospi Snježnoj, čiji se blagdan slavi 5. kolovoza, na dan kada je progledala.

Dvije i pol godine Jimena je patila od gubitka vida zbog problema s kratkovidnošću, zbog kojeg je izgubila vid od 95%. Ujutro 5. kolovoza, kada je Sveti Otac također molio krunicu u svetištu Fátima, Jimena je od Djevice Marije primila ono što ona sama opisuje kao “veliki dar”.

Nedugo nakon što je progledala, Jimena je izjavila za španjolsku radio stanicu COPE: kada sam se 5. kolovoza probudila i dalje sam tog jutra jako loše, mutno vidjela kroz svoje oči.

Objasnila je da je otišla na misu sa svojim prijateljima: jer smo na Svjetskom danu mladih i nakon što sam se pričestila počela sam jako plakati, jer je bio zadnji dan devetnice i htjela sam ozdraviti i jako sam molila Boga da me izliječi.

Kad sam otvorila oči, mogla sam savršeno vidjeti, nastavila je djevojka, bilo je čudesno, vidjela sam sve oko sebe.

Osim toga, rekla je da je mogla pročitati molitvu devetnice koju je molila i da još uvijek čita “prilično dobro” — nije uopće zaboravila čitati, prenosi Katolička tiskovna agencija.

Djevojka je rekla da je “super sretna” i zahvalila svima koji su bili dio molitvene grupe. Ovo je bio test vjere; Djevica mi je dala veliki dar koji neću zaboraviti, rekla je.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još