N24SportDinamo izgubio na Maksimiru

N24-SPORT

Dinamo izgubio na Maksimiru

PODIJELITE ČLANAK

Dinamo je u 5. kolu skupine E izgubio na Maksimiru od Milana 4:0 i ispao iz Lige prvaka.

Dinamo je od prve minute navalio na Talijane, ali je taj pritisak trajao pre tri, četiri minute dok Perić jednu loptu nije krivo vratio Livakoviću koji se pritom umalo ozlijedio. Nakon toga je Dinamov pritisak popustio i Milan je polako počeo dolaziti k sebi.

Talijani su iskažnjavali sve pogreške Dinamove obrane i slavili golovima Gabbije u 39., Leaa u 49., Girouda u 59. iz penala te autogolom Ljubičića u 69. minuti susreta.

Prvu šansu stvorio je u 10. minuti kad je Kjaer nakon odbijene lopte raspalio iz voleja, Livakovića nije bilo na toj lopti, ali je siguran gol spasio Perić koji je blokirao njegov udarac. Dinamo je odgovorio u idućem napadu. Petković je sjajno prebacio stranu za Ljubičića koji se sjurio prema šesnaestercu, malo oklijevao pa iz dobre pozicije pucao pokraj gola.

Uslijedio je strašan pritisak Dinama koji je u 17. minuti mogao povesti. Oršić je s lijevoga krila našao Moharramija na drugoj strani, on glavom prebacuje loptu u peterac gdje Gabbia u zadnji trenutak čisti ispred Ivanušeca. U sljedećem napadu lopta se odbila na 20-ak metara do Ristovskog koji odlično puca, ali je Kjaer kao Perić na drugoj strani spasio vjerojatan gol.

Kako je poluvrijeme odmicalo Milan je bio sve bolji. U 27. minuti je Mišić klizećim startom blokirao dobar udarac Rebića, a u 32. minuti Livaković sjajnom reakcijom vadi odličan udarac Girouda glavom.

Milan je pritisak naplatio u 39. minuti iako mu je jako pomogla Dinamova obrana. Tonali je sjajno ubacio iz slobodnog udarca, a Gabbia je između trojice Dinamovih igrača prvi došao do lopte i glavom probio Livakovića koji je mogao i morao izaći na Tonalijev centaršut.

Milan je nastavio s dominacijom u drugom poluvremenu i već u prvom napadu Mišić je izgubio loptu na centru i omogućio De Ketelaereu da se sjurio prema šesnaestercu. Imao je nekoliko rješenja, ali je odabrao udarac s ruba šesnaesterca i promašio gol.

Milan je utakmicu riješio u 49. minuti nakon katastrofalne reakcije Dinamove obrane koja je najavila potpuni raspad u nastavku. Leao je pobjegao Ristovskom, a Šutalo je na rubu šesnaesterca pao i omogućio Portugalcu jedan na jedan s Livakovićem što ovaj nije propustio kazniti.

Taj gol potpuno je presjekao Dinamo koji je do kraja susreta izgledao izgubljeno. Četiri minute kasnije Rebić je nabacio Giroudu koji glavom sa šest metara puca u Livakovića. Čačić u 57. minuti vadi Ademija, Petkovića i Ristovskog i ubacuje Baturinu, Drmića i Špikića, ali za nekoliko trenutaka pada treći gol.

Ljubičić potpuno nepotrebno u šesnaestercu ruši Tonalija, a Giroud je siguran iz penala za velikih 0:3. Nakon toga je bilo samo pitanje koliko će Milan zabiti. U 65. minuti Giroud je u jednom napadu bio u dvije šanse, ali mu je Livaković zabio obje da bi u 69. minuti Dinamo zabio komičan autogol.

Šutalo je opet pao na rubu šesnaesterca i pustio Leaa samog prema Livakoviću. Dinamov golman je krenuo prema njemu pa stao, Leao je ubacio u sredinu gdje se lopta od Girouda odbila u Ljubičićeva prsa i u prazan gol.

Poraz Dinama mogao je do kraja ublažiti Oršić koji je u 74. minuti pucao malo pokraj gola, a svakako ga je ublažio Livaković koji je u 84. minuti skinuo čisti zicer Kruniću. On je sam izašao pred Dinamova golmana, ali ga je Livaković pročitao i obranio mu udarac. Bočkaj je u 87. minuti nakon lijepe solo akcije pucao ravno u Tatarusanua, a Rebić minutu kasnije u velikoj šansi pokraj gola.

Dinamu za prezimljavanje u Europi igra još samo nategnuta teorija. Morao bi dobiti u Londonu sljedeće srijede što je samo po sebi dovoljno teško, a uz to mu još treba i poraz Salzburga od Milana na San Siru.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još