spot_img
spot_img
N24SportNogometDinamo nakon dugo vremena kažnjen žešće od Hajduka, evo što je odlučeno

N24

Dinamo nakon dugo vremena kažnjen žešće od Hajduka, evo što je odlučeno

PODIJELITE ČLANAK

Alan Klakočer, disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige, donio je odluke o kaznama iz utakmica 31. kola, a neke se tiču i susreta zaostalog 5. kola. Sve je to objavljeno na službenoj stranici lige.

“GNK Dinamo se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 31. kola Lokomotiva – Dinamo gostujući navijači (BBB), smješteni na istočnoj tribini, u 9. minuti zapalili jednu baklju, u 20. i 31. minuti zapalili po jednu dimnu napravu, od 61. do 63. minute zapalili pet dimnih naprava te je zbog nastalog dima sudac zaustavio igru u trajanju od dvije minute…”
Od 75. do 77. minute zapalili su trideset baklji, od kojih su dvije bačene u teren za igru te je zbog nastalog dima sudac zaustavio igru u trajanju od jedne minute, dok je od strane navijača GNK Dinamo s obilježjima kluba na zapadnoj tribini – sjeverni sektor u 61. minuti zapaljena jedna dimna naprava, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 5.600 eura.”

Kažnjeno ‘pola lige’

“GNK Dinamo se kažnjava jer je na zaostaloj prvenstvenoj utakmici 5. kola Dinamo – Varaždin domaća navijačka skupina (BBB), smještena na sjevernoj tribini, u 6., 17. i 54. minuti zapalila po jednu dimnu napravu, od 73. – 75. minute zapaljene su četiri dimne naprave, tri baklje i dvije bljeskalice, te su u 77. minuti zapaljene dvije baklje, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini 1.000 eura.”

“HNK Hajduk se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 31. kola Slaven Belupo – Hajduk, gostujuća navijačka skupina Torcida, smještena na južnom ograđenom dijelu zapadne tribine, u 8. i u 12. minuti zapalila po jednu baklju te od 61. do 64. minute zapalila trideset i četiri baklje i jednu bljeskalicu, od kojih je šest baklji bačeno na prostor ispred tribine uz zaštitnu ogradu, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 4.850 eura.”

“NK Lokomotiva se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 31. kola Lokomotiva – Dinamo gostujući navijači (BBB), smješteni na istočnoj tribini, u 9. minuti zapalili jednu baklju, u 20. i 31. minuti zapalili po jednu dimnu napravu, od 61. do 63. minute zapalili pet dimnih naprava te je zbog nastalog dima sudac zaustavio igru u trajanju od dvije minute, od 75. do 77. minute zapalili su trideset baklji…”

Brojne kazne

“…od kojih su dvije bačene u teren za igru te je zbog nastalog dima sudac zaustavio igru u trajanju od jedne minute, dok je od strane navijača GNK Dinamo s obilježjima kluba na zapadnoj tribini – sjeverni sektor u 61. minuti zapaljena jedna dimna naprava, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 2.100 eura.

“NK Osijek se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 31. kola Osijek – Istra 1961 domaći navijači (Kohorta), smješteni na južnoj tribini sektor D3, u 37. minuti zapalili dvadeset dimnih bombi te u 71. minuti trideset i pet baklji te je zbog nastalog dima utakmica prekinuta u trajanju od dvije minute, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 7.000 eura.”

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img