N24SportDonosimo vam neka od najljepših skijališta u Europi

Zanimljivosti

Donosimo vam neka od najljepših skijališta u Europi

PODIJELITE ČLANAK
Prikazujemo vam nekoliko poznatih skijališta koji ostavljaju svakoga bez daha.

Skijalište Courchevel u Francuskoj

Courchevel je jedno od najvećih i najpoznatijih skijališta poznatp je kao Les Trois Vallees (Tri doline). Područje se prostire preko 10 vrhova, na visini od preko 2 500 metara. Godišnje može pasti i snijega do visine od čak četiri metra! Skijalište je prilagođeno i obiteljima s djecom, na raspolaganju imate i staze za početnike, a počastiti se možete ručkom u restoranima s Michelinovom zvjezdicom.

Skijalište St. Anton am Arlberg u Austriji
Ovdje se nalazi zahtjevnija staza Valluga-St.Anton koja je duga 10 kilometara, a visinska razlika s početka i kraja staze jest 1 347 metara. Naravno, ima i lakših staza. No, svakako će vas oduševiti pitoreskno tradicionalno selo s čak 2 500 stanovnika – zanimljivo je da su mnogi od njih početkom 20. stoljeća odlazili u Sjedinjene Američke Države gdje bi podučavali i popularizirali skijanje.
 
Skijalište Zugspitze u Njemačkoj
Najviša njemačka planina visoka je gotovo 3 000 metara, a krasi ju ljupki gradić Garmisch-Partenkirchen u samom podnožju. Do skijališta možete doći uspinjačom odakle se prostire lijep panoramski pogled na planinske vrhove četiriju država. Možete se još okušati i u klizanju na poznatom Ledenom stadionu.
 

 
Skijalište Zermatt u Švicarskoj
Zemratt najfotogeničniji ski resort  tzv. Matterhorn– jedan od najviših vrhova u Alpama, kao i jedan od zaštitnih znakova Švicarske. Zermatt odlikuje visoko kvalitetnim ugostiteljskim objektima, vozilima koja prometuju isključivo na električni pogon, te onim najvažnijim: čak 313 kilometara kojima se možete skijati sve do Italije (u zimskim mjesecima).
 

 
Skijalište Cortina d’Ampezzo u Italiji
 

Mesto koje se posebno proslavilo nakon što su ovdje održane Zimske Olimpijske igre 1956. godine, naročito među jet-setom. Danas je publika raznolikija, Cortina je zadržala svoj „hoch“ štih koji možete uočiti šetnjom kroz gradski korzo. Ako poželite uz skijanje uživati u lijepim restoranima i dućanima, Italija je (kao i uvijek) dobar odabir.

Skijalište Pradollano u Španjolskoj
 
Na samom jugu nalazi se skijalište u kojem su se odvijala i natjecanja Svjetskog kupa. Smješten je u Sierra Nevada nacionalnom parku, Pradollano vam omogućuje skijanje, a potom sat i pol vožnje do prve tropske plaže pod palmama.
 

n24.ba
PODIJELITE ČLANAK
spot_img
spot_img

NAJNOVIJE

Pročitajte još