spot_img
spot_img
N24VijestiBiHDragan Vrgoč: Od "malog" Kupresa preko Portugala, Turske, Belgije pa sve do...

Ponos Kupresa!

Dragan Vrgoč: Od “malog” Kupresa preko Portugala, Turske, Belgije pa sve do Luxembourga

PODIJELITE ČLANAK

Čast nam je da smo imali priliku porazgovarati sa Draganom Vrgočem. Naime, za one koji ne znaju, Dragan Vrgoč je rukometaš, rodom sa Kupresa, Bosna i Hercegovina, a trenutno igra za Luksemburg. Razgovarajući sa žiteljima Kupresa, svi imaju samo riječi hvale za Dragana.

Cijeli razgovor s Draganom, možete pročitati u prilogu.

Zašto baš rukomet?

Rukomet sam izabrao baš zbog svojih fizičkih predispozicija. Kao mali gledao sam hrvatsku repku i već od početka mi se sviđalo sve vezano za taj sport. Smatrao sam kako je to pravi muški sport.

Foto: Facebook

Kako je započela tvoja karijera?

Moja karijera započela je u gradu Splitu, a moj prvi klub bio je klub našeg Nikice Radana HRK Krilnik. Poslije fakulteta put me odveo u Finsku, a poslije Finske odlazim u Metalurg (Makedonija) kod našeg proslavljenog trenera Lina Červara. I onda meni jedan od dražih klubova iz moje skromne karijere portugalska Benfica. U svojoj sam karijeri nastupao i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Zatim Turska, Švicarska, Nizozemska, Belgija i trenutno sada igram za Luksemburg.

Koliko rukomet utječe na tvoj privatni život?

Nije lako biti sportaš i imati savršen privatni život. No, kako sam dobio dva prekrasna sina, morali smo donijeti odluku o odabiru mjesta gdje ćemo živjeti na duže vremena, pa smo tako ostali u Nizozemskoj. Ali naravno, kako to biva u sportu, nisam ostao ravnodušan na poziv iz Luksemburga, naravno uz sve uvijete odlučio sam ponovno promijeniti državu.

Foto: Facebook

Koji su ti planovi za budućnost?

Nadam se da će ovo potrajati do kraja moje sportske karijere. Planovi za budućnost su mi svakako da ostanem u sportu do kada god budem imao priliku.

Što bi rekao mlađem sebi i što općenito imaš poručiti mladim sportašima?

Mladima bih poručio da budu uporni u svemu što rade. Trud se na kraju uvijek isplati, vjerujte mi. I naravno, slušajte i poštujte svoje roditelje.

Imam u planu da ću se jednoga dana vratiti na moj prelijepi Kupres, i ako Bog da osnovati rukometni klub, ali kako kažu čovjek planira, a Bog se smije.

I na kraju bih poručio svima: Bl. Alojzije Stepinac: “Kad vam oduzmu sve, ostaju vam dvije ruke. Sklopite ih na molitvu i tada ćete biti najjači.“

Redakcija portala N24.ba se zahvaljuje Draganu na suradnji i odličnoj komunikaciji, bilo nam je zadovoljstvo!

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img