spot_img
spot_img
N24VijestiDraško Stanivuković sa francuskim predsjednikom Makronom u Parizu

Gradonačelnik Banja Luke

Draško Stanivuković sa francuskim predsjednikom Makronom u Parizu

PODIJELITE ČLANAK

Gradonačelnik Banje Luke, Draško Stanivuković, razgovarao je s predsjednikom Francuske Emmanuelom Macronom u Jelisejskoj palači u Parizu.

Gradonačelnik Banje Luke i predsjednik Francuske razgovarali su trenutnoj situaciji u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, europskom putu, kao i konceptu zelenih gradova.

– Razgovarali smo o trenutnoj situaciju Republici Srpskoj s naglaskom na europskom putu kojim mogu i trebaju da idu nove generacije političara. Podrška u borbi protiv kriminala, korupcije je neupitna, ali i za naš put prema što većoj transparentnosti institucija, kao jedne od ključnih europskih vrijednosti – rekao je Stanivuković.

Dodaje da je dogovorena i suradnja Banje Luke i nekoliko francuskih gradova.

– Dogovorili smo suradnju s četiri grada u Francuskoj kroz direktnu podršku za tehnološkim projektima (pametni gradovi) , ali i projektima iz oblasti ekologije (ekološki gradovi). Banja Luka će za realizaciju projekata iz ovih oblasti moći računati na francuske fondove. Ponosni smo na sve što smo učinili danas, jer se danas u srcu Francuske priča o gradu na Vrbasu – poručio je gradonačelnik Banje Luke.

Podsjećamo, gradonačelnik Stanivuković nalazi se u Parizu, gdje pozvan je da učestvuje na četvrtom izdanju Pariskog mirovnog foruma, koji se održava od 11. do 13. novembra u Parizu.

n24.ba

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img