spot_img
spot_img
N24VijestiBiHDvogodišnja djevojčica Džena Gadžun ispraćena na vječni počinak

Crna kronika

Dvogodišnja djevojčica Džena Gadžun ispraćena na vječni počinak

PODIJELITE ČLANAK

Mnoštvo građana Bosne i Hercegovine u Kaknju je danas ispratilo dvogodišnju djevojčicu Dženi Gadžun koja je preminula nakon rutinske operacije u poliklinici Bejtović u Sarajevu.

Njena smrt je pogodila sve stanovnike Bosne i Hercegovine te su za sutra najavljeni i prosvjedi u Sarajevu zbog ovoga slučaja. U Općini Kakanj je ovaj današnji dan proglašen Danom žalosti. Ekipa N1 danas se nalazi u Kaknju. Razgovarali su sa građanima, ali i načelnikom Općine Kakanj Mirnesom Bajtarevićem. “U ovoj državi je sve nakaradno. Ništa nam ne treba, dok se nešto ne dogodi. Kompletan sustav je zakazao”, kazao je jedan građanin Kaknja.

Gospođa sa kojom su razgovarali istaknula je da djeteta više nema, na žalost, i da je to greška koja se ne može ispraviti. “Vjerovatno postoje osobe koje jesu i krive i trebaju odgovarati. Ovdje je društvo zakazalo”, rekao je jedan građanin.

Načelnik Općine Kakanj je izjavio za N1 da je važno da se utvrde krivci i da se pravda i istina saznaju. Kako je izjavio Bajtarević, današnji Dan žalosti koji je proglašen u Kaknju je nešto što su najmanje mogli učiniti za obitelj Gadžun. Naveo je kako su bili uz njih sve vrijeme i da će se staviti na raspolaganje i ubuduće. “Imamo slučajeva da dođe do određenih propusta, da li u procedurama, u ljudskoj nemarnosti, i da se dogode ovakve situacije, ali sada trebamo činiti više da se ne dopusti da se ovakve stvari više događaju. Naš zdravstveni sustav posjeduje jako puno kvalitetnih liječnika, medicinskih radnika, ali i onih koji zanemaruju Hipokratovu zakletvu i radi takvih trebamo raditi da se obračunamo sa onima koji nisu dostojni te titule koju nose”, naglasio je načelnik Kaknja za N1. Zdravstveni inspektori županijske uprave za inspekcijske poslove SŽ utvrdili su brojne nepravilnosti u slučaju operacije djevojčice Džene u Privatnoj oftalmološkoj ordinaciji Dr. Halimić, Privatnoj ordinaciji za anesteziju u terapiju bola prim. dr. Suad Rožajac, i Privatnoj stomatološkoj ordinaciji Bejtović.

n24.ba

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img