spot_img
spot_img
N24VijestiEvakuacija iz Luhanska prekinuta nakon smrti francuskog novinara

Vijesti

Evakuacija iz Luhanska prekinuta nakon smrti francuskog novinara

PODIJELITE ČLANAK

Evakuacija civila iz regije Luhansk na istoku Ukrajine prekinuta je u ponedjeljak nakon što je jedno vozilo pogođeno šrapnelom iz ruske granate, pri čemu je poginuo francuski novinar, rekao je regionalni guverner Serhij Hajdaj.

Hajdaj je na aplikaciji Telegram objavio da je šrapnel probio oklop vozila, ubivši akreditiranog francuskog novinara. Na fotografijama koje je objavio na Twitteru vidi se propucan kamion na kojem piše “humanitarna pomoć”.

Guverner je uz to objavio press akreditaciju novinara. Francusko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da istražuje ovaj slučaj.

Istovremeno ruske snage se regrupiraju kako bi nastavile svoju ofenzivu prema regiji Slovjanska na istoku Ukrajine, dok i dalje pokušavaju opoliti Sjeverodoneck, izjavio je u ponedjeljak glasnogovornik ukrajinskog ministarstva obrane.

On je objavio kako su ukrajinske snage zabilježile napredak prema obalnim područjima gdje su ruske snage u defenzivi.

„U Slavjansku se neprijatelj pregrupira kako bi nastavio napade u smjeru Izjum-Barvinkove i Izjum-Slovjansk“, rekao je glasnogovornik.

Najintenzivnija borba odvija se kod Sjeveredonjecka, posljednjeg velikog uporišta ukrajinskih snaga u regiji Luhansk u Donbasu.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img