spot_img
spot_img
N24MagazinLifestyleEvo koliko često treba mijenjati ručnik?

Lifestyle

Evo koliko često treba mijenjati ručnik?

PODIJELITE ČLANAK

Nakon kupanja mnogi ljudi objese ručnik na vješalicu u kupaonici kako bi ga opet iskoristili nakon što se osuši, a nisu ni svjesni koliku grešku rade.

Vlažan i pun čestica odumrlog površinskog sloja kože, ručnik prenoći na toplom i ujutro vas dočekuje za novo pranje?

Niste ni svjesni koliko se gljivica i bakterija na njemu može razmnožiti u vrlo malo vremena. Liječnici upozoravaju da je maksimalni broj korištenja jednog ručnika tri puta između dva pranja, a u međuvremenu se on mora svaki put temeljito osušiti. što znači na otvorenom u toplim mjesecima, ili na grijalici, u hladnim.

Znači da ga iste večeri ili jutra, odmah poslije kupanja i brisanja, morate iznijeti na balkon ili, u sezoni grijanja, osušiti na radijatoru ako ga planirate ponovno koristiti.

Naravno da se podrazumijeva da koristimo različite ručnike za tijelo i lice, kao i da svaki član obitelji ima svoj ručnik. Savjetuje se da se ručnik za lice i tijelo, uz valjano sušenje, mijenja svaka tri dana, a onaj za ruke najbolje je mijenjati svaki dan.

Ako ručnike u boji ne perete na temperaturi višoj od 60 stupnjeva, obavezno ih prepeglajte nakon pranja i prije nove upotrebe.

Žene trebaju koristiti poseban ručnik za intimno područje, a u slučaju bilo kakve infekcije, trebaju ga mijenjati poslije svake upotrebe i prokuhavati prilikom pranja, navodi Prva.rs.

n24.ba

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img