spot_img
spot_img
N24MagazinLifestyleFOTO STUDIO FRANJIĆ: Petrina ljubav prema fotografiji i umjetnosti

PETRA JE ODLUČILA DA NASTAVI PUT SVOGA OCA!

FOTO STUDIO FRANJIĆ: Petrina ljubav prema fotografiji i umjetnosti

PODIJELITE ČLANAK

Mnogobrojni obiteljski poslovi i uspjesi se nižu kroz različita djelovanja u društvu. Njihov pozitivan status se stekne vrlo brzo no pitanje je koliko vremenski ostaje. Jedna pozitivna obiteljska priča koja odlikuje čvrstim i posebnom radom jest priča obitelji Franjić iz Novog Travnika.

Koliko je teško zadržati poštovanje i pozitivan status u društvu zbog svog rada, je li moguće iskazati interes za posao još tijekom djetinjstva i koja je tajna dugogodišnjeg djelovanja diljem Bosne i Hercegovine?

Posao obitelji Franjić se pojavio prije 30 godina kada je gospodin JOSIP FRANJIĆ zakoračio u svijet fotografije. Sigurni smo da ne postoji osoba koja se nije susrela s njegovim radom ili da njegov rad nije dodatno uljepšao tuđa vjenčanja, proslave i sve bitne trenutke u životima drugih. Mnogi njegovi sugrađani svoje uspomene čuvaju zahvaljujući njegovom radu. Otvaranje FOTO STUDIJA u Novom Travniku pretvorilo se u jedno od najpoznatijih obiteljskih poduzeća koji odlikuje ekstremnim radom i umijećom fotografije. No činjenica koja mnoge ostavlja oduševljenim jest da je Josipovim koracima nastavila njegova kćer PETRA FRANJIĆ. 

Petrinu ljubav prema fotografiji i umjetnosti vide svi njezini sugrađani. Mnogi imaju riječi hvale za nju i njezin rad. Komentar koji često možete načuti od drugih jest da je Petrin rad najviše iskazan osmijehom i pozitivnom energijom tijekom obavljanja njezina posla. Njezine prve korake u odrastanju i roditeljska škola fotografiranja urasli su u srca mnogih klijenata njezinog oca a danas njezinih.

S obzirom da građani Novog Travnika s ponosom mogu reći da ovaj studio ima sjedište u njihovom gradu redakcija portala N24 odlučila je razgovarati s ovom divnom djevojkom o njihovoj obiteljskoj priči i upoznati njihov način rada.

1. Draga Petra, mnogi znaju za tebe i tvoju obitelj. Vaš foto studio dugi niz godina iskazuje svoj rad i djeluje uspješno. Vaše iskustvo se očituje kroz brojne fotografije. Možeš li nas uvesti u vašu obiteljsku priču i opisati vaš posao?

Hvala vam na divnim riječima i interesu za našu obiteljsku priču i naš posao. Naša obiteljska povijest duboko je povezana s fotografijom. Naš studio već 30 godina predstavlja mjesto gdje se spajaju ljubav prema umjetnosti i obiteljska predanost. Generacijama smo stvarali uspomene za naše klijente, snimajući trenutke koji će trajati vječno kroz naše fotografije, videozapise i ostale radove.

2. Koliko ti znači podrška obitelji o obzirom da si se vrlo mlada počela baviti ovim poslom?

Podrška obitelji od velikog je značaja u mom radu. Vrlo sam zahvalna što imam priliku raditi u okruženju gdje se cijeni i podržava moja strast prema fotografiji. Njihova podrška nije samo moralna, već i praktična, jer mi omogućava da se fokusiram na svoj rad i nastojim stalno unaprijediti svoje vještine.

3. Kako si spoznala ljubav prema fotografiji? Je li i dalje osjećaj prema ovom poslu isti kao i u početku tvog rada?

 

Kada odrasteš s fotoaparatom u ruci teško se otrgnuti od onoga što stvoriš sa svoje dvije ruke i jedno oko na kvadratiću. Moj tadašnji Pinterest “mood board” gradila sam promatrajući kako moji roditelji prenose emocije i priče kroz svoje fotografije. Taj osjećaj divljenja i čuda koji sam osjetila gledajući njihov rad potaknuo me je da istražim i razvijem svoj vlastiti odnos prema ovom umjetničkom izričaju. I danas, nakon što sam već neko vrijeme u poslu, ljubav prema fotografiji ostala je ista. Svaki put kad uhvatim aparat, osjećam istu strast i uzbuđenje kao i na početku.

4. Kako nadopunjuješ svoje znanje o poslu?

Kako bih nadopunila svoje znanje o poslu, stalno sam otvorena učenju i istraživanju novih tehnika, trendova i pristupa. Pohađam radionice, seminare i konferencije, čitam stručnu literaturu i pratim online tečajeve kako bih ostala informirana o najnovijim razvojima u fotografiji i vizualnoj umjetnosti. Također, suradnja s drugim umjetnicima i stručnjacima iz različitih područja pruža mi priliku da razmjenjujem ideje i iskustva te neprekidno rastem.

Petrina priča ukazuje nam važnost poštovanja roditeljskog posla i želju za nastavkom roditeljskim koracima. Sigurni smo da Petra može biti uzor mnogim mladim ljudima koji možda nemaju hrabrosti da nastave raditi i djelovati u obiteljskom poslu. Foto studio Franjić je jedan od dokaza da istinski rad s puno truda, odricanja i zajendičkih interesa može napraviti veliku priču.

Obitelji Franjić želimo još puno uspjeha koji će se zasigurno očitovati kroz stvaranje uspomena mnogim oko nas.

Posjetite Foto Studio Franjić na lokaciji: Ivo Andrić, 72290

Broj tel: + 387 30 791 536

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img