spot_img
spot_img
N24VijestiFotogalerija: HUM darivao one najmlađe polaznike radionica

Bravo

Fotogalerija: HUM darivao one najmlađe polaznike radionica

PODIJELITE ČLANAK

Priopćenje Hrvatske Udruge mladih u Središnjoj Bosni;

”U subotu, 4. prosinca kroz dvije interaktivne radionice za djecu uzrasta od 3 do 10 godina obilježili smo blagdan svetog Nikole, zaštitnika djece, kojeg slavimo 6. prosinca.

Prva trosatna radionica održana je za djecu uzrasta od 3 do 6 godina s početkom u 10:00 sati, a druga s početkom u 14:00 sati za djecu uzrasta od 7 do 10 godina, u prostorijama Hrvatske udruge mladih u središnjoj Bosni, u Vitezu. U obje radionice u prvom dijelu zajedno smo prošli kroz likovne aktivnosti različitim likovnim tehnikama, uz međusobno druženje i upoznavanje. Nakon toga, planirana je zajednička aktivnost – priča o svetom Nikoli, praćena slikovitim prikazima na Power Point prezentaciji. Tko je bio sveti Nikola, gdje je živio i djelovao, a poseban dio bio je posvećen priči o pomoći jednoj siromašnoj obitelji koju je Nikola usrećio svojim dobročinstvima, skromno i samozatajno. Tom pričom došli smo i do zaključka koje sve vrijednosti prepoznajemo u njegovom liku, ali i otkrili zašto baš uoči blagdana svetog Nikole čistimo svoje čizmice i stavljamo ih pored prozora/vrata. Priča je potaknula razgovor o vlastitim iskustvima i tradiciji što je vrlo važan dio djetinjstva i odrastanja i prepoznali smo to kao svojevrsno buđenje svijesti o važnosti običaja i tradicije koju njegujemo.
Nakon priče, sa djecom mlađeg uzrasta prešli smo na aktivnosti i vježbice uz pomoć kreiranih materijala, slagalica kojima povezujemo pojam broja s količinom predmeta, slaganje kockica, i vježbe perceprije i koordinacije pokreta, sve po individualnim preferencijama svakog od sudionika. Sa sudionicima starijeg uzrasta prešli smo na aktivnost izrade slika temperama, za što su nam bile važne vještine izrezivanja škaricama, pravilno držanje olovke, zatim kista. Također, zaigrali smo omiljene igre asocijacija i kratki kviz za ponavljanje onoga o čemu smo govorili kroz naše radionice.

Posljednjih sat vremena u obje grupe odvojili smo za dijeljenje poklončića za sve naše sudionike, fotografiranje, druženje i zabavu uz dječje prigodne pjesmice, grickalice i sokiće.

Veliko hvala na podršci i divnoj suradnji svim roditeljima i djeci, kao i prijateljima van Bosne i Hercegovine koji su učinili da ovom prigodom razveselimo naše najmlađe”.

Fotogalerija: 


n24.ba

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img