N24MagazinFotografija malog princa Charlesa s četiri buduće kraljice Europe

Magazin

Fotografija malog princa Charlesa s četiri buduće kraljice Europe

PODIJELITE ČLANAK

Svečana večera povodom 18. rođendana norveške princeze Ingrid Alexandre, u petak navečer, bila je dobra prilika da se na jednoj fotografiji okupi nova generacija budućih vladara. Uz četiri buduće europske kraljice tu se našao i mali princ Charles, predodređen da se jednog dana popne na prijestolje Luksemburga.

Fotografi su u objektiv uhvatili slavljenicu,  princezu Ingrid Alexandru, lijevo od nje je sjedila švedska princeza Estelle, a desno je luksemburški princ Charles. Stajale su nizozemska princeza Catharina-Amalia (lijevo) i belgijska princeza Elisabeth (desno).

Od budućih europskih kraljica nedostajala je samo španjolska princeza Leonor koja zbog školskih obaveza nije mogla doputovati.

Podsjetimo: norveška princeza Ingrid Aleksandra će zahvaljujući promjeni zakona u prošlom stoljeću, 1990. godine, jednoga dana postati druga norveška kraljica ikad kad se popne na prijestolje nakon svog oca, prijestolonasljednika Haakona. Prva kraljica bila je Margareta u 15. stoljeću. Princezina majka, prijestolonasljednica Mette-Marit, ima starijeg sina po imenu Marius Borg Hoiby iz prethodne veze koji nije dio nasljedne linije monarhije.

Princeza je u siječnju napunila 18. godina ali zbog aktualnih mjera proslava je pomaknuta za lipanj.

n24.ba

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još