spot_img
spot_img
N24VijestiBiHFTV podnijela kaznenu prijavu protiv Uprave BHRT-a

N24

FTV podnijela kaznenu prijavu protiv Uprave BHRT-a

PODIJELITE ČLANAK
Radio-televizija Federacije podnijela je kaznenu prijavu Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine i SIPA-i protiv članova Upravnog odbora BHRT-a, izvijestili su s FTV-a.

Prijava je podignuta protiv generalnog direktora BHRT-a, direktora BHT-a, direktora BH Radija 1 i drugih NN osoba, naveli su. Terete ih da su počinili kazneno djelo Udruživanje radi činjenja kaznenih djela iz članka 249. stav 1. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine i Zloupotreba položaja ili ovlasti iz članka 383. Kaznenog zakona Federacije.

Kaznenu prijavu RTV Federacije je podnijela protiv Rajka Radovanovića, člana Upravnog odbora BHRT-a, Valentine Rupčić, članice Upravnog odbora BHRTa, Elvira Lemeša, člana Upravnog odbora BHRT-a i Slavka Roliha, člana Upravnog odbora BHRT-a. Prijava je podnesena i protiv generalnog direktora BHRT-a Belmina Karamehmedovića, direktora BHT-a Marija Vrankića, direktora BH Radija 1 Dejana Kerleta i drugih NN osoba.
Kako navode s FTV-a, prijava je podnesena zbog osnovane sumnje da su dana 8. svibnja 2024. godine, djelujući u službenom položaju i kao odgovorne osobe, članovi Upravnog odbora BHRT-a, direktor BHRT-a, direktor BH Radija1 i dr., postupili suprotno odredbama Zakona o javnom radio-televizijskom sustavu Bosne i Hercegovine na način da su samovoljno i bez ovlaštenja spriječili emitiranje programa FTV-a i Federalnog radija.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img