spot_img
spot_img
N24SportHamilton: Pismo mi je poslao 14-godišnjak koji je osuđen na smrt

Sport

Hamilton: Pismo mi je poslao 14-godišnjak koji je osuđen na smrt

PODIJELITE ČLANAK

Eksplozija i ogroman oblak dima u blizini trkaće staze u Džedi u petak izazvali su novu zabrinutost oko utrke Svjetskog prvenstva Formule 1 u Saudijskoj Arabiji. Jemenski pobunjenici raketirali su naftno postrojenje koje se nalazi manje od 20 kilometara od staze. Unatoč svemu, utrka bi se trebala održati prema rasporedu, iako su vozači vrlo zabrinuti, pa tako i Lewis Hamilton.

“Moj stav je isti kao prošle godine. Nevjerojatno je čuti što se događa. Čuo sam da mi je pismo poslao 14-godišnjak koji je osuđen na smrtnu kaznu. Pa s 14 godine ne znaš što radiš u životu… Mi vozači ne odlučujemo gdje se utrkujemo, ali dužni smo pokušati učiniti sve što možemo. U konačnici, odgovornost je na onima koji imaju moć da nešto promijene, a mi ne vidimo dovoljno toga”, rekao je Hamilton.

Navodno je postojala i mogućnost da vozači bojkotiraju utrku, ali od toga, čini se, neće biti ništa. BBC piše da su odustali od bojkota kada su ih šefovi organizacije obavijestili o mogućim posljedicama, a navodi se da bi jedna od njih moguće bila i zabrana izlaska iz zemlje.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img