spot_img
spot_img
N24VijestiBiHHoće li uposleni u FBiH ponovno dobiti pomoć do 2.520 KM?

OČEKIVANJA?

Hoće li uposleni u FBiH ponovno dobiti pomoć do 2.520 KM?

PODIJELITE ČLANAK
Vlada Federacije BiH razmatra mogućnost donošenja nove uredbe o isplati pomoći od poslodavca, otkrio je federalni ministar financija Toni Kraljević.

Vlada FBiH je u prosincu 2023. donijela odluku da se iz proračuna FBiH izdvoje sredstva u svrhu isplate jednokratne pomoći zaposlenicima uprave i drugih organizacija koji plaću primaju putem Jedinstvenog računa Proračuna FBIH.

Dodatno, Uredbom je omogućeno poslodavcimada bez plaćanja poreza na dohodak i doprinosa uposlenima mogu isplatiti iznos od 2.520 KM, piše Fokus.ba.

U odgovoru na zastupničko pitanje federalnom zastupniku Admiru Čavaliću, ministar Kraljević je istaknuo da je navedena Uredba prestala vrijediti danom 30. lipnja 2024. te da će Vlada razmotriti donošenje nove.

Kako je naveo, ukoliko se ona donese, bila bi dio seta fiskalnih mjera koje kroz svoje programe rada planira provesti Vlada FBiH.
Kada je riječ o navedenoj uredbi koja tangira isplatu pomoći od poslodavaca, iz Udruge poslodavaca FBiH su u svibnju negodovali da nisu točno informirani o isplati odnosno nisu bili sigurni u pravno tumačenje Uredbe, zaključuje Fokus.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img