N24SportNogometHrvatska nogometna reprezentacija danas u 15 sati igra protiv Rusije za plasman...

Sretno Vatreni

Hrvatska nogometna reprezentacija danas u 15 sati igra protiv Rusije za plasman na SP

PODIJELITE ČLANAK

Na rasprodanom splitskom Poljudu Hrvatska i Rusija u međusobnom će obračunu odlučiti tko putuje na Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Računica je jasna, Hrvatsku isključivo pobjeda vodi izravno u Katar, dok bi poraz ili neriješeni ishod našu reprezentaciju poslao u dodatne kvalifikacije koje se igraju u ožujku sljedeće godine.

Nakon što je Rusija u četvrtak pregazila Cipar sa 6:0, brzo je stigao odgovor Vatrenih. Hrvatska je s čak 7:1 potopila Maltu te tako poslala poruku vodećoj Rusiji koja ima dva boda više i na Poljudu mora ostati neporažena da zadrži tu poziciju koja garantira odlazak na SP 2022.

Vatreni su na Malti pružili jednu od svojih najboljih utakmica proteklih godina. Iako protivnik nije bio na razini, lijepo je bilo vidjeti čak sedam golova u suparničkoj mreži. Nikad ih toliko naša reprezentacija nije postigla u gostima i to dovoljno govori koliko su bili fokusirani na prvu od posljednje dvije prepreke.

Rusima bi to bila slatka osveta za SP 2018.

No Rusija je ipak nešto sasvim drugo. Ruse je očito preporodio izbornik i bivši reprezentativac Valerij Karpin pod kojim Zbornaja puca od samopouzdanja.

”Naravno, da sam zadovoljan. To ne može igrati negativno prije utakmice s Hrvatskom. Dobro smo, pobijedili smo Cipar sa 6:0, a sada slijedi Hrvatska. Nemam potrebe dodatno motivirati igrače, svi razumiju o čemu je riječ”, rekao je Karpin nakon demoliranja Cipra.

Rusi žude sa slatkom osvetom za ono četvrtfinale Svjetskog prvenstva 2018. godine kada su Vatreni uništili njihove snove. U prvoj je utakmici u rujnu bilo 0:0, no sada taj rezultat nama ne bi odgovarao. Onaj neriješeni ishod sa Slovacima u Osijeku razlog je zbog kojeg Vatreni moraju ići na pobjedu bez kalkulacija, a mnogi će reći da je tako možda i najbolje.

n24.ba

PODIJELITE ČLANAK
spot_img
spot_img

NAJNOVIJE

Pročitajte još