N24VijestiCrna kronikaHrvatski rukometaš navodno je poznavao svoju napadačicu. Ovo je djevojka sa snimke

Crna kronika

Hrvatski rukometaš navodno je poznavao svoju napadačicu. Ovo je djevojka sa snimke

PODIJELITE ČLANAK

Za smrt mladog hrvatskog rukometaša Denisa Tota iz Đakova osumnjičene su tri osobe. Jedna od njih je 19-godišnja Klementina Letkovska iz Skoplja.

Da su se rukometaš i djevojka poznavali, potvrdio je za Jutarnji list Oliver Spasovski, ministar policije Sjeverne Makedonije. Policija još uvijek istražuje jesu li se Denis i Klementina znali od ranije ili su se upoznali kobne noći.

Djevojka je najžešće udarala rukometaša

Do sada je policija ispitala sve osobe koje su se zatekle ispred kluba, kao i vlasnika te osoblje. Prvoosumnjičeni Angelo Georgiovski, koji je u Sloveniji osuđen zbog dilanja droge, još uvijek je u bijegu. Spasovski nije određeno odgovorio na pitanje zna li policija gdje se Georgiovski nalazi i je li napustio Sjevernu Makedoniju.

Klementina Letkovska počela se spominjati u medijima nakon objave uznemirujuće snimke trenutka kada je Denis napadnut. Njegovi napadači su ga žestoko tukli dok je bespomoćno ležao na tlu.

Klementina i još jedan napadač pokušali pomoći Denisu?

Snimka je pokazala da je Klementina navodno najžešće mlatila mladića te da je jedini priseban bio muškarac odjeven u bijele hlače. On je pokušavao pomoći rukometašu i sve je odmaknuo.

Kasnije se pojavila informacija kako su Klementina i jedan od napadača pokušali pomoći Denisu, ali da su pobjegli s mjesta događaja kada su shvatili da je u nesvijesti.

Klub ispred kojeg je Denis ubijen nije imao dozvolu za rad

Makedonski ministar gospodarstva Krešnik Bekteši potvrdio je da klub ispred kojeg je Denis ubijen nije imao dozvolu za rad, piše Free Press.

Kako prenosi makedonski 24 Info, Bekteši je rekao da državna inspekcija može to provjeriti na terenu. Navodi se da je državna inspekcija najavila da će ponovno reagirati zbog tog noćnog kluba iako su navodno i prije postupali.

Vlasnik kluba Privilege u kojem je Tot pretučen, kao i zaposlenica, tragični događaj su prepričali policiji. Spasovski je rekao da su prve podatke imali na temelju onoga što im je rečeno iz bolnice te da su sve osobe u interesu istrage evidentirane i pozvane u policijsku postaju, prenosi 24 Info.

Kronologija slučaja

Denis Tot danas je pokopan u rodnom Đakovu. Još uvijek ima nerazjašnjenih stvari u ovome slučaju koji od početka prate dvije verzije priče.

Prvi put kada je ova vijest dospjela u hrvatsku javnost pisalo se o napadu na 27-godišnjaka koji je, kako su tada mediji izvještavali, bio pretučen. Makedonska policija brzo je demantirala te tvrdnje i istaknula da na tijelu mladića nije bilo vidljivih ozljeda. Informaciju da je Tot pretučen demantirala je i šefica skopske bolnice Maja Mojsova.

Prvo rekli da je umro od srčanog zastoja, a onda utvrdili da je ipak napadnut
“Rukometaš je u kritičnom stanju. Slobodno možemo reći da se borimo za njegov život. Ono što je čudno u cijeloj priči je to da na njemu nema tragova nasilja. U našu kliniku je dovezen u kritičnom stanju i srce mu nije kucalo. Radimo sve što možemo u ovom trenutku da mu spasimo život”, rekla je Mojsova prije nego što je Tot preminuo.

Prije tri dana oglasio se i brat preminulog, Boris Tot, rekavši da je “njegov brat preminuo od srčanog udara, a ne od bilo kakvih tjelesnih ozljeda, tuče i ostalih gluposti”.

Da bi istoga dana makedonska policija objavila priopćenje u kojem tvrdi da je hrvatski rukometaš Denis Tot ipak preminuo od posljedica fizičkog sukoba i zadobivenog udarca. Završetkom obdukcije pokazalo se da je Tot zbog udarca u glavu dobio teško oštećenje mozga. Odmah su uhićene dvije osobe, a za trećom se traga, kazala je makedonska policija.

Kako je prije tri dana javila Telma TV, riječ je bila o nasilnoj smrti. Ovaj makedonski medij se pozvao na izvještaj liječnika sudske medicine. Koban je bio udarac u glavu, pisali su. Potvrdu o tome Telma TV dobila je i od skopskog tužiteljstva. U sukob s Totom bile su uključene tri osobe, od kojih su dvije, mladić i djevojka, brzo privedene, a za trećom se traga.

Policija pregledala snimku, pojavila se priča o zataškavanju cijelog slučaja

Policija je pregledala i snimku na kojoj se vidi da su Tot i ostali sudionici tučnjave bili u istom društvu u noćnom klubu. Malo nakon što su otišli potukli su se, nakon čega je Tot pao u nesvijest, a ostali su otišli. Tijelo mladog rukometaša pronašao je djelatnik diskoteke.

Makedonsko tužiteljstvo objavilo je detalje tučnjave. Kazali su da je tučnjavi prethodila kraća verbalna svađa nakon čega je Tot napadnut i više puta udaren šakama i nogama. Od udaraca je pao i potiljkom udario u asfalt te izgubio svijest. Troje osumnjičenih ga je nastavilo udarati po glavi, a potom su napustili mjesto događaja, ne pomažući mu.

Pojavila se i informacija da se ovo ubojstvo pokušalo zataškati, no makedonsko tužiteljstvo je to demantiralo.

“Nema niti jedne indikacije da to može biti tako. Kad smo čuli od bolnice da je ovo takav slučaj, odnosno zastoj srca, naredili smo da se pribave okolni dokazi koje MUP treba pribaviti, da se vide kamere gdje je bio lokal, odakle je preminulog preuzela hitna pomoć, sve je to u istom danu pogledano. Vidjelo se da su se svi uključili u traganje za počiniteljem”, rekao je glavni tužitelj u Skoplju Gavril Bubevski.

Jedan od napadača na Tota u bijegu, mediji pišu da je poznati narkodiler

Bubevski je također otkrio da je treći osumnjičeni, onaj u bijegu, vjerojatno Angelo Georgievski za kojeg mediji pišu da je makedonski narkodiler te da se bavio dilanjem droge za silovanje.

Makedonski 24info javlja da je Angelo Georgievski, glavni osumnjičeni za premlaćivanje Tota, u Sloveniji bio i osuđen za trgovinu drogom. On je 2016. u Mariboru automobilom udario u pet parkiranih vozila i pobjegao, no policija ga je uhvatila.

Ispostavilo se da je Georgievski bio član skupine koja se bavila dilanjem droge. Slovenska je policija u listopadu 2016. otkrila i laboratorij za proizvodnju sintetičkih droga, među ostalim i droge za silovanje.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još