spot_img
spot_img
N24MagazinLifestyleIpak će snositi posljedice: Oduzima li se Willu Smithu Oskar?

Magazin

Ipak će snositi posljedice: Oduzima li se Willu Smithu Oskar?

PODIJELITE ČLANAK

Čelnici Akademije održali su hitan razgovor putem Zooma o oduzimanju kupića za najboljeg glumca Willu Smithu jer je udario Chrisa Rocka, nakon šale o Jadi Pinkett Smith. Za to vrijeme mnogi prozivaju holivudsku elitu da je licemjerna jer se zalaže za poštivanje svačijih prava, a istodobno partija sa Smithom nakon što je udario drugog čovjeka.

Akademija je osudila Smithov potez, a pokrenuta je i istraga. Kako su iz Akademije naveli u priopćenju, istražit će se “daljnje radnje i posljedice” u skladu sa zakonima u Kaliforniji.

Šefovi Oscara podijeljeni su oko toga hoće li glumcu oduzeti nagradu za ulogu u filmu King Richard. Naime, Smith je napadom na Rocka prekršio novi kodeks ponašanja koji je sastavila Akademija nakon #MeToo pokreta i zločina Harveya Weinsteina. Članovi Akademije, među kojima je i Smith, pristali su ponašati se na način koji ne narušava “integritet Akademije”, a ako ga naruše, suočavaju se sa suspenzijom ili isključenjem.

Kritičari su složni, glumčev napad u prijenosu uživo odgovara definiciji “narušavanja integriteta Akademije”, dok njegovi fanovi tvrde da mu se Oscar ne smije oduzeti.

Rock nije viđen od napada

“Nakon što je ceremonija završila, ključni članovi pozvani su na hitan sastanak oko toga što bi trebali poduzeti. Pojavili su se zahtjevi da se Smithu oduzme Oscar, neki u Akademiji misle da mu se treba oduzeti nagrada kako bi se napravilo primjer od njega. Drugi pak vjeruju da mu treba dopustiti da zadrži nagradu”, rekao je izvor za britanski The Sun.

Rock nije viđen od napada, a nakon svega dobio je takozvani paket dodatne njege, koji uključuje psihologa ako mu je potreban. Komičar je losanđeleškoj policiji rekao da ne želi podignuti prijavu protiv Smitha.

Bogati i slavni Los Angelesa dočekali su pak Smitha kao heroja na tulumu Vanity Faira nakon dodjele Oscara. Svi su ga pozdravljali, a pojavile su se i snimke na kojima razdragano pjeva svoju pjesmu Gettin’ Jiggy Wit It.

Otkazani J.K. Rowling i Kevin Hart, no ne i Will Smith

Dok ga neki optužuju da je osramotio profesiju i uništio povijesni trenutak u kojem je postao tek peti crnac koji je osvojio Oscara za glavnu mušku ulogu, ekipa s holivudske A liste očajnički je željela proslaviti s njim.

U isto vrijeme otkazali su J.K. Rowling, koja je svojedobno izjavila da su “ljudi koji menstruiraju” žene te se time našla na udaru onih koji zagovaraju prava transrodnih osoba. Drugi pak ističu da Kevin Hart nije mogao voditi dodjelu zbog neprihvatljivih tvitova, dok izgleda da je Smithov udarac prihvatljiv.

“Kakva vijest za buđenje. Tek peti crnac u gotovo 100 godina koji je osvojio Oscara za glavnu mušku ulogu, prvi u 16 godina, pribjegava nasilju umjesto da uništi Chrisa Rocka argumentima. A zatim tvrdi da su ga Bog i ljubav natjerali na to”, komentirala je spisateljica Bernardine Evaristo.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img