N24VijestiBiHIzgradnja stanova za mlade bračne parove

Nacrt Budžeta za 2022. godinu

Izgradnja stanova za mlade bračne parove

PODIJELITE ČLANAK

Na sjednici Općinskog vijeća Travnik 16.studenog prilikom usvajanja Nacrta Budžeta za 2022. godinu ustanovljeno je da su planirane nove stavke, a tiču se prvenstveno mladih.

”Nacrt Budžeta obuhvata nekoliko novih stavki, a jedna od njih je izgradnja stanova za mlade bračne parove. Za sport je izdvojeno 271.000 KM. Naknada za porodilje koje su nezaposlene je znatno povećana, a kroz diskusiju s vijećnicima smo vidjeli da su planirana povećanja za još neke stavke u budžetu.” izjavila je predsjedavajuća Općinskog vijeća Travnik, Vlatka Lovrinović. Napomenula je  da je Nacrt baziran na iznosu od oko 20,4 milijuna KM, a Javna rasprava po ovom pitanju je 22.11. u 16 sati.

Na ovu stavku se osvrnuo i načelnik Kenan Dautović, naglasio je kako će ovo biti veliki poticaj mladim parovima u Travniku.

”Obavijestit ću nađe građanke i građane da se iznos od otprilike 500.000 KM, koji je ”ležao” i kupila se ne baš velika kamata, prosljeđuje u namjenu kupovine stanova za mlade bračne parove u općini Travnik. Stanovi će biti ponuđeni mladima pod veoma povoljnim uvjetima, ne da ih kupuju, nego da ih koriste.” izjavio je načelnik Općine Travnik.

n24.ba

 

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još