N24VijestiIzjava Fadila Novalića uzburkala javnost

N24-VIJESTI

Izjava Fadila Novalića uzburkala javnost

PODIJELITE ČLANAK

Društvene mreže ”gore od videa” na kojem premijer Federacije Fadil Novalić, tijekom ispraćaja prvog tima Federalne specijalizirane jedinice za spašavanje iz ruševina sa potrebnom opremom i dva potražna psa u Tursku navodno kaže “želimo da ih je što više pod ruševinama”.

Iako je Novalić imao velik broj gafova i nepromišljenih izjava, ova izjava je izvučena iz konteksta.

Znači ovo je jedna plemenita misija i nema zaista mjesta….zamislite dole neke ljude, djecu, žene koje su možda još živi, a želimo da ih je što više pod ruševinama, čekaju našu pomoć, a bilo koja druga natezanja…, rekao je sinoć Novalić na ispraćaju u Sarajevu.

Novalić je dakle rekao da se nada da je više živih ljudi koje će spasitelji izvući na sigurno i pružiti im svu potrebnu medicinsku njegu i pomoć.

Podsjetimo, dio FUCZ-ove posebne jedinice za spašavanje, njih 25, sa liječnicima, dva potražna psa sa vodičima, vozilima i potrebnom opremom sinoć u 18:00 sati krenuli su kopnenim putem za Tursku.

Evo nas u bazi FUCZ-a u Azićima gdje otpremamo prvi kontigent ljudi specijalno obučenih prema Turskoj i ugroženim područjima. To nije samo ljudska posada nego kompletna oprema koja je dolje veoma značajna. Tu je i komandno vozilo, kamion s kompletnom opremom, specijalna vozila za transport, pojasnio je Novalić.

Ističe da će ova prva ekipa ljudi nakon dolaska u Istanbul biti prebačena avionom na lokacije gdje je pomoć najpotrebnija.

Jutros je 17 pripadnika s osobnom opremom i dva potražna psa trebala krenuti za Tursku avionom Turkish Airlinesa.

Novalić je istaknuo da je Turska zatražila međunarodnu pomoć, a da je BiH uvijek tu da stoji na raspolaganju.

On nije htio komentirati činjenicu da FUCZ nije dobila odobrenje za odlazak od Vijeća ministara BiH.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još