spot_img
spot_img
N24MagazinZanimljivostiJadrolinija dobila brod od 18 milijuna eura, povezivat će Dubrovnik i Bari

N24

Jadrolinija dobila brod od 18 milijuna eura, povezivat će Dubrovnik i Bari

PODIJELITE ČLANAK
Hrvatska pomorska kompanija Jadrolinija pohvalila se posljednjom investicijom točnije brodom koji je od prije dva dana i službeno uplovio u vode ove susjedne zemlje.

Naime, u luku u Rijeci uplovio je brod “Dalmacija” koji će ujedno biti i najveći brod u povijesti flote Jadrolinije.

Riječ je o brodu koji je donedavno nosio ime “Oslofjord”, a izgrađen je 1993. godine u norveškom brodogradilištu Fosen Mekaniske Verksteder AS, zatim 2014. godine rekonstruiran u STX-u u Finskoj prema projektu OSK designa koji radi za vodeće svjetske brodarske kompanije.

Prosječna brzina mu je 17 čvorova, a kapacitet 1.800 osoba i 350 automobila. Ovaj brod namijenjen je održavanju međunarodne linije Dubrovnik – Bari, a svojim karakteristikama Jadroliniji omogućava promjenu koncepta linije u dnevnu liniju sa čak deset putovanja tjedno u visokoj sezoni.

‘Dalmacija’ putnicima kroz osam paluba punih sadržaja nudi dva restorana, tri bara, grill bar, igraonica za najmlađe, otvorene palube, zahvaljujući kojima će putovanje između dvaju obala Jadrana proteći ugodno i brzo, naveli su iz Jadrolinije.

Ono što je zanimljivo, brod “Dalmacija” zapravo će nastaviti dugu tradiciju međunarodnih linija. Naime, “Dalmacija” je bio brod koji je izgrađen 1965. godine te je povezivao tadašnju Jugoslaviju s lukama s područja cijelog Mediterana.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img