spot_img
spot_img
N24VijestiBiHJosipu Cvitanoviću 17 godina zatvora za ubojstvo Radića

N24-CRNA KRONIKA

Josipu Cvitanoviću 17 godina zatvora za ubojstvo Radića

PODIJELITE ČLANAK

Apelacijsko vijeće Vrhovnog suda Federacije BiH je, potvrdilo presudu Županijskog suda u Mostaru kojom je Josip Cvitanović Cviki (48), optužen za ubojstvo Marka Radića Make (61), osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od 17 godina i pet mjeseci, doznaje Avaz.

Ponovljen sudski postupak

Ova informacija potvrđena je i iz Vrhovnog suda FBiH, a na sjednici Apelacijskog vijeća održanoj 1. lipnja kao neosnovane odbijene su žalbe županijskog tužitelja, optuženog i branitelja optuženog te je potvrđena presuda Županijskog suda u Mostaru izrečena 11. listopada prošle godine u ponovljenom sudskom postupku, prenosi Hercegovina.info.

Cvitanoviću je tada za ubojstvo Radića, inače osuđenog ratnog zločinca, izrečena kazna zatvora u trajanju od 17 godina. Također, za nedozvoljeno držanje oružja izrečena mu je kazna u trajanju od pola godine, a nakon čega je osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od 17 godina i pet mjeseci.

Ponavljanje sudskog postupka uslijedilo je nakon što je Vrhovni sud FBiH djelimično uvažio žalbu obrane, a i u prethodnom mu je izrečena ista kazna.

Pravomoćnom presudom Cvitanoviću je u kaznu uračunato i vrijeme provedeno u pritvoru od 9. studenog 2020. godine, pa do dana upućivanja na izdržavanje kazne zatvora.

Tog 9. studenog 2020. godine Cvitanović je uhićen svega nekoliko sati nakon što je, kako se teretio prema optužnici, u večernjim satima u ulici Brune Bušića, ispred haustora gdje je Radić živio, u njega, s leđa, ispalio pet hitaca iz automatske puške i usmrtio ga na licu mjesta. Tome je prethodio verbalni, a potom i fizički sukob između njih dvojice, a inicirao ga je Cvitanović.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img