spot_img
spot_img
N24MagazinZanimljivostiKako brzo odmrznuti prozore automobila?

N24-ZANIMLJIVOSTI

Kako brzo odmrznuti prozore automobila?

PODIJELITE ČLANAK

Ujutro ste se kasnije probudili i već kasnite na posao, a trebate brzo odmrznuti prozore automobila. Struganje stakla s  plastičnom strugalicom može potrajati, ali i oštetiti staklo automobila. Neki od idućih savjeta su efikasniji i brži kad treba brzo odmrznuti prozore automobila. Zagrijte vodu tako da bude mlaka.

Kad se voda zagrije, prolijte je po zaleđenom staklu. Što je veća zaleđena površina, trebat ćete više vode. Voda ne smije biti previše vruća jer to može uzrokovati pucanje stakla. Nakon što prolijete vodu, možda će još uvijek ostati tragovi leda koji će izgledati kao bljuzga. To ćete bez poteškoća ukloniti plastičnom strugalicom ili gumenom rukavicom.

Ako niste kod kuće i nemate mogućnost prolijati vodu po staklu automobila, nabavite sprej za odmrzavanje stakla, no takav sprej možete napraviti i sami te ćete na taj način brzo odmrznuti prozore stakla automobila. Sprej za odmrzavanje prozora automobila radi se na sljedeći način: stavite čisti alkohol u bocu s raspršivačem te dodajte nekoliko kapi deterdženta za pranje posuđa. Nakon toga, protresite bocu sa sprejom, piše e-kako.

Posprejajte prozore automobila i pričekajte koju minutu. Nakon toga, prozori automobila više neće biti zamrznuti. Još jedna ideja kako možete odmrznuti stakla je uz pomoć kreditne kartice ili neke slične kartice koja vam nije od velike važnosti jer se prilikom uklanjanja leda sa stakla, kartica može oštetiti.

Za vrijeme uklanjanja leda pomoću kartice, uključite grijač u automobilu. Stružite stakla automobila najdužom stanom kartice kako bi što prije obavili posao. Kad očistite led sa stakla, uključite i brisače kako bi posao čišćenja stakla prije završio. Ako vam automobil preko noći stoji na otvorenom, predvečer preko staklo automobila stavite ručnik ili karton kako staklo ne bi ujutro bilo zaleđeno.

No imajte na umu da tkanina kojom prekrijete staklo automobila će ujutro biti mokra pa ako je odlažete u automobil, vozite u automobilu neku vrećicu ili nešto slično kako bi imali gdje staviti mokri ručnik.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img