spot_img
spot_img
N24VijestiBiHKo je ubio tek rođenu djevojčicu?

Ko je ubio tek rođenu djevojčicu?

PODIJELITE ČLANAK

Ni nakon dva mjeseca potrage pripadnici MUP-a SBK-a ne uspijevaju pronaći ko je u Bugojnu bacio novorođenče u Vrbas. I pored sveobuhvatne potrage, apela za pomoć koji je policija uputila građanima kako bi došli do majke ubijene bebe, istraga nije odmakla dalje od početka.

ŽIVA ROĐENA

Podsjetimo, 5. septembra bugojanski ribolovac Salih Babić, pecajući na Vrbasu, naišao je na tijelo tek rođene djevojčice bez odjeće, u vodi, u blizini obale. Odmah je obavijestio policiju koja je izašla na lice mjesta, u Ulicu rostovska i u saradnji s nadležnim tužilaštvom su započeli uviđaj.

Fetah Hadžić, ljekar Hitne pomoći Bugojno, rekao je da je novorođenče nađeno skupa s posteljicom i pupčanom vrpcom. Naknadno je, obdukcijom tijela novorođenčeta, koje je pronađeno kod Vrbaskog mosta u Bugojnu, utvrđeno da je beba rođena živa, a da je umrla od posljedice utapanja.
Organi istrage odmah su ovo okvalifikovali kao čedomorstvo. Kako nam je potvrđeno iz policije, pripadnici MUP-a Srednjobosanskog kantona danima su češljali teren u potrazi za bilo kakvom informacijom koja bi ih dovela do rješenja slučaja. Vođe sektora su išle od kuće do kuće i raspitivale se ko je majka ubijenog novorođenčeta, kontaktirane su sve susjedne policijske stanice, te medicinske ustanove u Bugojnu i okolini, ali sve je ostalo bez rezultata.

S obzirom na to da je Bugojno malo mjesto i da je policija danima tražila majku novorođenčeta, istražitelji smatraju da bi do danas sigurno došli do nekog traga. Zato pretpostavljaju da osobe koje su bacile bebu u Vrbas nisu iz tog mjesta, a vjeruju da porođaj nije izvršen pod ljekarskim nadzorom u Bugojnu i okolnim mjestima.

Policija moli građane da im se jave ukoliko raspolažu bilo kakvim informacijama koje bi dovele do rasvjetljavanja ovog događaja

Sredinom septembra policija je uputila apel građanima zamolivši ih da, ukoliko imaju bilo kakve informacije u vezi sa ovim slučajem, to prijave u najbližu policijsku stanicu.

S obzirom na to da je poduzimanje navedenih aktivnosti još u toku, molimo građane koji raspolažu bilo kakvim informacijama koje bi mogle dovesti do rasvjetljavanja ovog događaja da to jave u najbližu policijsku stanicu pozivom na besplatan telefonski broj 122, ili na broj operativnog centra MUP-a SBK/KSB: 030/546-208, ili putem e-maila: glasnogovornik@sbk-ksb.gov.ba. Građani za sve dostavljene informacije mogu ostati u potpunosti anonimni – naglasili su iz MUP-a SBK-a.

MISTERIJE

Iako je bilo informacija građana, one ipak nisu bile dovoljne da se riješi ovaj slučaj. Za sada je misterija ko je i gdje je majka bebe. Ko je i gdje porodio novorođenče, da li je tijelo bebe donijela rijeka ili je neko, nakon porođaja, bebu dovezao autom iz pravca Rostova i bacio je u vodu u Bugojnu.

n24.ba

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img