spot_img
spot_img
N24VijestiBiHKO SDP BiH SBK/KSB: Naši partneri su građani, a naši neprijatelji kriminal...

Politika

KO SDP BiH SBK/KSB: Naši partneri su građani, a naši neprijatelji kriminal i korupcija!

PODIJELITE ČLANAK

Proteklog vikenda u Travniku je, u sklopu priprema za predstojeće opće izbore, održano Strateško planiranje Kantonalne organizacije SDP BiH Srednjobosanskog kantona, koje je, uz rukovodstvo KO SDP BiH SBK/KSB, w kako je prisustvovalo rukovodstvo svih općina NSK organizacije, te izabrani predstavnici na svim nivoima i izabrani vijećnici u svim općinskim vijećima na području SBK/KSB.

Planiranje su vodili predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, potpredsjednik SDP BiH Zukan Helez, generalni sekretar SDP BiH Elvir Karajbić i predsjednik KO SDP BiH SBK/KSB Nijaz Helez.
„Stanje u kom se Srednjobosanski kanton trenutno nalazi je više nego katastrofalno, a za to je najodgovornija kantonalna Vlada koja je najlošija od 1996.godine do danas. Za protekle tri godine čak 5 ministarstva nije uputilo nijedan zakon u skupštinsku proceduru kako bi se poboljšao život i standard naših građana. Vladajuća SDA – HDZ koalicija ne pokazuje ni najmanju želju da ovo stanje popravi, izuzev što su složni samo kada je u pitanju međusobno krčmljenje budžetskih para i stranačka i rodbinska zapošljavanja u budžetskim institucijama i javnim preduzećima. Mi u SDP BiH imamo odgovor na ovakvo stanje i podrška građana na sljedećim izborima omogućiće nam da to i dokažemo.“ – istakao je predsjednik KO SDP BiH SBK/KSB Nijaz Helez.

“Da budemo potpuno jasni – Socijaldemokratska partija BiH je opozicija kriminalnoj i korumpiranoj vlasti na svim nivoima, ali nikada neće biti opozicija interesima države Bosne i Hercegovine i njenog c itizira. Svjesni smo da je naša međunarodna diplomacija doživjela potpuni kraj i zato smo se uključili u kampanju međusobne borbe kroz prijateljske članove Europske socijalističke i socijalističke internacionale, te predstavnike u E uropski parlament Obratite paznju sta se desava u Bosni i Hercegovina. Otvoreni udar na pravni poredak i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine mora se spriječiti pod svaku cijenu. S druge strane, tri vladajuće stranke trenutno reagiraju na ovu situaciju – samo skreću pažnju sa stvarnih problema – velikih korupcijskih i kriminalnih poslova. Veoma je važno da govorimo o pravima radnika, minimalnoj plati, visini penzija, socijalnom i zdravstvenom sistemu, položaju poslodavaca.. . Interesi države i interesi običnih građana su naš prioritet a SDP BiH je pokazao da je spreman suzbiti svu sujetu i politički animozitet sa drugim strankama kako bi zaštitio BiH i njene građane. “ – Kategoriziran je predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić, najavljujući nove aktivnosti SDP BiH u narednom periodu.

Na Strateškom planiranju KO SDP BiH SBK/KSB prezentirani su strateški dokumenti za Opće izbore 2022.godine, Plan 10 i strategija za izbore, te usvojeni određeni zaključci.

n24.ba

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img