spot_img
spot_img
N24VijestiSvijetKrštenje spasilo život utopljenom dječaku?

N24 Duhovni kutak

Krštenje spasilo život utopljenom dječaku?

PODIJELITE ČLANAK

Priča o Heitoru Nagelu, četverogodišnjem brazilskom dječaku, postala je glavna vijest u Brazilu i šire. Dječak je upao u potpuno novi bazen u svojoj kući u Joinvilleu u Santa Catarini (Brazil) i utopio se. Prema videu sa sigurnosne kamere kuće, ostao je pod vodom oko 11 minuta.

Dječakov otac primijetio je neobičnu tišinu u kući i otišao istražiti. Ugledavši dječaka u vodi, potrčao je i skočio u bazen kako bi ga spasio. „Kada sam ga vidio unutra, nisam ništa razmišljao, potrčao sam što sam brže mogao, izvukao ga iz bazena i počeo pružati prvu pomoć, ali nije imao puls, zjenice su mu bile raširene, bio je sav ljubičast“, rekao je Jean Paulo, Heitorov otac.

Dječak je bez disanja proveo oko 30 minuta. U međuvremenu njegov stariji brat klečao je na rubu bazena moleći se za život svog malog brata. „Samo sam tražio pomoć, da ga ne pustim da ode, a da mu ne kažem da ga volim“, kazao je.

Jedan od spasioca koji je došao na hitnu intervenciju potvrdio je da je dječak prestao disati, da nije imao reflekse i da je pokazivao znakove moždane smrti.

Prva hitna pomoć uspjela je vratiti dječaku disanje i odmah su ga stavili na kisik. Zatim su ga helikopterom odvezli u bolnicu. Tamo su liječnici rekli obitelji da je djetetovo stanje iznimno ozbiljno i da će ako u roku od 72 sata ne bude znakova moždane aktivnosti, proglasiti moždanu smrt.

Nekoliko dana prije nesreće Heitorova majka rekla je jednoj od dječakovih tetki da on još nije kršten i kako bi voljela da primi sakrament. Kad je tetka čula za tragediju, zamolila je svećenika da ode u bolnicu. Heitor je kršten u nazočnosti svoje majke i s. Elizabeth koja je ravnateljica bolnice. Nekoliko sati po krštenju dječakovi vitalni znakovi i neurološke reakcije počeli su se normalizirati. Probudio se i bio je lucidan. Pitao je što se dogodilo, a onda se počeo svega prisjećati. Prema riječima njegovih bližnjih, kada se probudio iz kome, htio je ustati iz kreveta. Čim su cjevčice uklonjene, ustao je i otišao do kupaonice.

Dječakovi roditelji rekli su da je on još osam dana bio u bolnici na pretragama. Rezultati su iznenadili i liječnike: Heitor nije imao nikakvih posljedica. Potpuno se oporavio. Videozapisi nakon što je izišao iz bolnice pokazuju kako dječak sretno susreće vatrogasce i medicinare koji su mu pružili prvu pomoć.

„Za mene je to bio Bog. Nema drugog objašnjenja osim čuda“, rekao je otac.

IZVOR: J.P., KT

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img