spot_img
spot_img
N24VijestiKuglice odlučuju: Žrijebanje za dodjelu mandata iz HNŽ-a i SŽK-a u Dom...

Vijesti

Kuglice odlučuju: Žrijebanje za dodjelu mandata iz HNŽ-a i SŽK-a u Dom naroda Parlamenta FBiH

PODIJELITE ČLANAK

Loto SIP Bosne i Hercegovine najavio je za danas u Sarajevu žrijebanje za dodjelu mandata iz Hercegovačko-neretvanske i Srednjobosanske županije u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Postupak žrijebanja će biti proveden u sjedištu SIP-a u 11 sati i mogu mu nazočiti sve zainteresirane osobe shodno odredbi člana 6. Uputstva o dodjeli i prestanku mandata.

-Na osnovu rezultata provedenih posrednih izbora za delegate u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine iz Hercegovačko-neretvanske županije, utvrđeno je da dvije kandidatske liste iz reda hrvatskog naroda: kandidatska lista Raguž Iva i kandidatska lista Vesna Šunjić, imaju identičan količnik (2,00) te da tri kandidatske liste iz reda srpskog naroda: kandidatska lista Dujmović Zora, kandidatska lista Saradžić Vesna i kandidatska lista Suša Dragica imaju identičan količnik (1,00). U skladu s članom 9.5 i 9.8 stav (1) Izbornog zakona BiH, potrebno je provesti postupak žrijebanja za dodjelu ostalih mandata u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine iz Hercegovačko-neretvanske županije, i to jednog ostalog mandata iz reda hrvatskog naroda i dva preostala mandata iz reda srpskog naroda – priopćeno je iz SIP-a.

Također, na osnovu rezultata provedenih posrednih izbora za izaslanike u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine iz Srednjobosanske županije, utvrđeno je da tri kandidatske liste iz reda hrvatskog naroda: kandidatska lista Krišto Suzana, kandidatska lista Mrnjavac Boris, kandidatska lista Šimunović Ivo, imaju identičan količnik (2,00). I u ovoj situaciji potrebno je provesti postupak žrijebanja za dodjelu dva ostala mandata u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda iz Srednjobosanske županije.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img