spot_img
spot_img
N24VijestiBiHKupres: Otvorena mljekara u Zloselima

Čestitamo!!

Kupres: Otvorena mljekara u Zloselima

PODIJELITE ČLANAK

Perica Romić: Obitelj može sve

Mljekara Perkan svečano je otvorena u subotu u Zloselima a započeti će s radom prvog dana u mjesecu travnju. Investicija mljekare iznosi 200.000 KM od kojih je 25% iz programa ruralnog razvoja federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. Kapacitet mljekare je 2000 litara po danu a trenutno broji dva radnika dok će od svibnja biti otvoreno još radnih mjesta.

Povijest poljoprivredne djelatnosti kako kaže Perica Romić započinje 1995. godine kada su u malu staju uspjeli svezati maksimalno četiri krave, a kakva je jedna bila najbolje svjedoči činjenica da je u večernjoj molitvi preporučivalo se svetom Anti da Bilova preživi.

Nije bilo lako, bilo je i dobrih i loših dana, kako onih fizičkih tako i psihičkih. Živjeli smo u jednoj tada poprilično derutnoj, oronuloj staroj kući ovdje u gradu, koju nitko osim naših Ante i Jasne nije htio ali koja je u svom dvorištu imala ono što su oni tada smatrali zlata vrijednim. Danas, s odmakom vremena od evo već 25 godina jasno je da su  tri-četiri krave i 77 ovaca  s kojima smo krenuli, kada je u pitanju financiranje gotovo svega bilo presudno.”- rekao je Romić.

Cijela obitelj od najmlađeg do najstarijeg člana bila je uključena u poljoprivredne radove. Redovni obiteljski troškovi, gradnje objekata, sprovodi, svadbe, obrazovanja, odnosno svi financijski troškovi koje je obitelj imala bili su prihod sve do 2009. godine isključivo od ovaca i krava kojih je tad bilo maksimalno šest.

Složna braća i sestre gradili su, grade i gradit će. Ovaj današnji dan je prije svega zahvala našim roditeljima Anti i Jasni jer je u svemu učinjenom najviše njihovog truda, znoja, potrošenih živaca i svega što uz to ide. Današnji dan svetog Josipa kao glava Svete obitelji šalje poruku da obitelj može sve.” – kazao je Romić

Mljekara, to jest sirana je jedna kockica u mozaiku gospodarske aktivnosti kojom se obitelj Romić bavi. U kompleksu poduzeća su još  i Veterinarska stanica i klaonica. Imanje trenutno broji 50 goveda i 1000 ovaca.

U ime redakcije portala n24.ba čestitamo obitelji Romić i želimo im obilje sreće i poslovnog uspjeha.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img