N24SportLegendarni Freddy Rincon umro je od ozljeda u prometnoj nesreći

Sport

Legendarni Freddy Rincon umro je od ozljeda u prometnoj nesreći

PODIJELITE ČLANAK

Freddy Rincon (55), legendarni kolumbijski nogometaš, umro je od posljedica prometne nesreće dva dana nakon sudara u rodnoj Valle De Cauci, potvrdila je bolnica u koju je dovezen nakon udesa.

Igrao je za najveće svjetske klubove

Rincon, veznjak koji je pokrivao više pozicija i sjajno zabijao, igrao je od 1988. do 2004. za južnoameričke i europske velikane: Santa Fe, Americu Cali, Palmeiras, Napoli, Real, Corinthians, Santons i Cruzeiro. Osvojio je dva kolumbijska naslova s Americom, jedan brazilski s Palmeirasom, dok je s Corinthiansom osvojio dvije brazilske titule te prvo klupsko SP 2000.

Za Kolumbijsku reprezentaciju odigrao je 84 utakmice i postigao 17 golova, među kojima se ističe “najvažniji gol u povijesti kolumbijskog nogometa”, kako u njegovoj zemlji zovu krasni i povijesni zgoditak protiv Njemačke na SP-u 1990.

Njemačkoj je zabio najvažniji gol u povijesti Kolumbije i postao nacionalni heroj

Rincon je tada u sudačkoj nadoknadi zadnje utakmice skupine zabio kroz noge Bodu Illgneru, vrataru reprezentacije koja će osvojiti taj SP, i tako Kolumbiji prvi put u povijesti donio nokaut-fazu na Svjetskom prvenstvu. Naravno, nakon toga je postao nacionalni heroj, o čemu svjedoče nadahnuta slavlja kolumbijskih komentatora nakon nezaboravnog gola.

Zabio je dva gola za najvažniju pobjedu u povijesti reprezentacije

Velikan kolumbijskog nogometa briljirao je i u kvalifikacijama za iduće SP i zahvaljujući njemu je Kolumbija u SAD ’94. otišla kao jedan od favorita. Na putu do SP-a zabio je pet golova. Ako je onaj Njemačkoj u Italiji ’90 najvažniji gol u povijesti Rinconove reprezentacije, onda su čak njegova dva gola ugrađena u najveću pobjedu u povijesti Kolumbije, 5:0 u Buenos Airesu ’93. kod Argentine s Batistutom, Simeoneom, Redondom…

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još