N24VijestiBiHLidl završio izgradnju svog prvog objekta u BiH

N24-VIJESTI

Lidl završio izgradnju svog prvog objekta u BiH

PODIJELITE ČLANAK

Kompanija Lidl dovršila je izgradnju svog prvog objekta u BiH, onog u Bijeljini.

No, još uvijek nema nikakvih naznaka kad će taj objekat biti otvoren. Kompanija je najavila otvaranje marketa u većem broju gradova BiH, a ponegdje je već kupila i zemljište.

Nedavno je odabrala i lokaciju za prvi objekt u Sarajevu, prekoputa hotela Ibis u Ulici Džemala Bijedića, gdje je obavljeno i čišćenje terena. No, sama gradnja prvog sarajevskog Lidla još nije počela niti ima naznaka kada će se to dogoditi, izvještava BiznisInfo.ba.

Ranije se pisalo da će kompanija vjerojatno čekati da izgradi objekte na minimalno desetak lokacija koje će istovremeno otvoriti, a za to će joj sigurno biti potrebno nekoliko godina, To znači da ove, a vjerojatno ni sljedeće godine, ne treba očekivati otvaranje Lidlovih prodavaonica u BiH.

Prema nekim špekulacijama, na otvaranje Lidlovih objekata u BiH mogli bismo čekati čak do 2027. godine. No, službene informacije o tome nema.

Kako je nedavno objavljeno, Lild u Kiseljaku gradi svoje središnje skladište i logistički centar za BiH i Crnu Goru.

Nedavno je najavljeno da bi njemačka kompanija u budućnosti mogla otvoriti 2.000 novih radnih mjesta u BiH, te da će graditi objekte u svim gradovima koji imaju više od 30.000 stanovnika.

Ukupna imovina Lidla u BiH na kraju prošle godine, kako saznaje BiznisInfo.ba, premašila je vrijednost od 83 milijuna KM. Tu spadaju ukupni kapital, obaveze i izvanbilansna evidencija. Dugoročna imovina je premašila iznos od 42 milijuna maraka.

Osim toga, njemački div paralelno ulazi na četiri tržišta naše regije – BiH, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju i Kosovo.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još