spot_img
spot_img
N24VijestiBiHListopad 2023. godine najtopliji od početka mjerenja u BiH

N24-ZANIMLJIVOSTI

Listopad 2023. godine najtopliji od početka mjerenja u BiH

PODIJELITE ČLANAK

Listopad će završiti sa natprosječnim temperaturama zraka, ali uz nestabilno vrijeme, kišu i pljuskove koji će biti izraženiji na jugu Bosne i Hercegovine, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH. Naveli su da će, uz manjak padalina listopad 2023. godine, biti i najtopliji listopadu Bosni i Hercegovini od početka službenih mjerenja.

U prvom tjednu studenog zadržat će se nadprosječno toplo, ali uz nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima.

Izraženije padaline očekuju se u južnim i jugozapadnim područjima zemlje. U središnjim, sjevernim i istočnim područjima, padaline neće izostati ali će biti znatno manje u odnosu na južna područja.

Minimalne temperature zraka varirat će od pet do deset stupnjeva Celzijusa u Bosni, na području Hercegovine do 12 stupnjeva. Najveće dnevne vrijednosti temperatura bit će u rasponu od 15 do 20 stupnjeva u Bosni. Na jugu zemlje i do 22.

Nestabilno vrijeme s kišom prognozira se i u periodu od 6. do 11. studenog. Izraženije padaline moguće su na jugu i jugozapadu zemlje.

Prema trenutnim sinoptičkim modelima stabilizacija vremenskih prilika izgledna je od 12. studenog, ističu iz FHMZ-a BiH.

Jutarnje temperature kretat će se od tri do osam stupnjeva, na jugu zemlje do deset. Maksimalne očekivane temperature varirat će između 10 i 15 stupnjeva, u Hercegovini do 16.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img