N24SportLivaković: Nadam se da ćemo Brazil riješiti prije penala

Sport

Livaković: Nadam se da ćemo Brazil riješiti prije penala

PODIJELITE ČLANAK

Dominik Livaković je potpuno zasluženo ukrao mjesto na naslovnici sjajnim obranama protiv Japana, prvi vratar vatrenih i zagrebačkog Dinama ‘skinuo’ je čak tri penala i odveo Hrvatsku u četvrtfinale svjetskog prvenstva. Tamo ih čeka moćni Brazil, a Livaković će opet morati posegnuti za nekim briljantnim potezom iz svog repertoara objava.

– Super je osjećaj biti među osam najboljih, ali već smo se okrenuli Brazilu, već smo ga jutros analizirali, nema puno vremena za misliti unazad. Dolazi nova utakmica, svaka sljedeća je najbitnija tako da se nadam da će sve biti dobro – rekao je Livaković za HRT.

Prije SP-a je izašao video u kojem ga Luka Modrić bodri.

– Svi znamo tko je Luka, on je pravi kapetan. Svi imaju uspone i padove u karijeri, meni je u tom trenutku bilo malo teško, ali kad pričaš tako s kapetanom, kad ti da podršku, onda je sigurno lakše.

Sada slijedi Brazil.

– Sigurno da je takvim igračima puno teže obraniti penal, ali nadam se da ćemo mi to riješiti prije penala – rekao je Livaković.

Bira li stranu kod izvođenja penala?

– Najbitnije mi je ostati miran na početku, po nekom osjećaju i analizi koju dobijem od analitičara Marka, po tome najviše gledam – kaže Livaković.

Dakle, analitičar provjeri navike igrača.

– Da, pokaže mi sve njegove penale unatrag par godina i po tome gledam nagib tijela i neke sitnice, ali na kraju se većinom osloniš na osjećaj.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još