spot_img
spot_img
N24VijestiBiHMate Lončar ostaje na čelu Mladeži HDZ-a BiH

N24-POLITIKA

Mate Lončar ostaje na čelu Mladeži HDZ-a BiH

PODIJELITE ČLANAK

Mate Lončar iz Posušja ponovno je jednoglasno izabran za predsjednika Mladeži HDZ-a BiH.

Na 13. Izbornoj konvenciji Mladeži HDZ BiH održanoj u subotu u dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru, kojoj je nazočilo 320 izaslanika iz cijele BiH, izabrano je novo vodstvo Mladeži HDZ-a BiH koje će ih predvoditi iduće dvije godine.

Konvenciji je nazočilo visoko izaslanstvo HDZ-a BiH predvođeno predsjednikom Draganom Čovićem, gosti iz Republike Hrvatske, Vojvodine, Italije, Slovenije, Austrije te ostalih organizacija mladih iz Bosne i Hercegovine i svijeta.

Na samom početku izborne konvencije predsjednik Mladeži HDZ-a BiH podnio je video izvješće o radu Mladeži u proteklom mandatu.

Pozdravnim govorima nazočnima su se obratili zamjenik predsjednik Mladeži HDZ-a Republike Hrvatske Domagoj Ćorić, predsjednik Mladeži Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Marin Piuković i potpredsjednik IYDU i predstavnik Mladeži Forza Italija Giovani Roberto Pelizzaro.

Nazočne je pozdravio i poželio dobrodošlicu predsjednik Mladeži HDZ-a BiH Mate Lončar istaknuvši kako se Mladež u protekle dvije godine našla pred mnoštvo izazova na koje je uspješno odgovorila. Kazao je kako je ponosan na svoje suradnike i vjeruje kako smo i dalje spremni nastaviti graditi ključne segmente za opstanak našeg naroda u Bosni i Hecegovini.

U svom obraćanju Mladeži HDZ BiH predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović poručio je mladima da budu još izraženiji i odlučniji u svom djelovanju te da biraju najbolje između sebe.

Nakon pozdravnih govora i uvodnih obraćanja pristupilo se radnom dijelu 13. Izborne konvencije gdje je jednoglasnom podrškom izaslanika iz cijele Bosne i Hercegovine za predsjednika Mladeži HDZ-a BiH ponovno izabran Mate Lončar.

Za zamjenika predsjednika Mladeži HDZ-a BiH izabran je Boris Mrnjavac, a za dopredsjednike: Daniel Pavić, Ivana Prlić, Ivan Ćubela, Marija Ćosić i Robert Bošnjak.

Članovi Predsjedništva HDZ-a BiH izabrani na 13. Izbornoj konvenciji su: Josip Džaja, Andrea Jurina, Franjo Jukić, Tea Ružić, Anamarija Kovačević, Milana Mišetić, Andrija Paradžik, Barbara Demirović, Ivan Lovrić i Katarina Oršolić.

U Središnji odbor izabrani su: Marin Dujak, Helena Jelušić, Dario Antunović, Danijel Žutić, Katarina Tolo, Darija Buljan, Josip Begić, Eva Blažević, Monika Glavaš i Mario Grgić, priopćeno je iz Mladeži HDZ-a BiH.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img