N24SportMislav Oršić postao je novi nogometaš engleskog Southamptona

N24-SPORT

Mislav Oršić postao je novi nogometaš engleskog Southamptona

PODIJELITE ČLANAK

Kako doznaju Sportske novosti – došlo je do velikog transfera, Mislav Oršić postao je novi nogometaš engleskog Southamptona!

Nekoliko dana trajali su pregovori dvaju klubova, a sada je konačno i završen veliki posao.

Prva ponuda Southamptona za Mislava Oršića iznosila je 5 milijuna eura uz plaćanje na rate u nekoliko obroka, ali to je Dinamo odbio, koji za svog, po svemu najboljeg igrača i klupsku legendu, traži ipak nešto više novca.

Oršić je već otputovao na liječnički pregled u Southampton, a vrijednost transfera iznosi 6 milijuna eura + 2 milijuna kroz potencijalne bonuse, to je najveći transfer Dinama u povijesti za igrača od 30 godina. Uz to Dinamo je uštedio i tri i pol milijuna eura na Oršićevim plaćama u sljedeće tri godine.

Southampton trenutno drži posljednje mjesto u Premier ligi, nadaju se da će Oršić biti jedan od igrača koji će ih odvesti u sigurnu zonu.

Ovim poslom je prihode od transfera ove sezone podigao na ukupno 20 milijuna eura. Dinamo je za 7.5 milijuna eura prodao Bartola Franjića u Wolfsburg, za 3.5 Kristijana Jakića u Eintracht, a za ukupno 3.2 milijuna eura je prodao Petra Stojanovića, Amera Gojaka i Komnena Andrića.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još