spot_img
spot_img
N24VijestiBiHMLADEŽ HDZ-A BiH: "Suživot se mora graditi - Hrvati su bili i...

Priopćenje za javnost

MLADEŽ HDZ-A BiH: “Suživot se mora graditi – Hrvati su bili i biti će u Varešu”

PODIJELITE ČLANAK

U sklopu aktivnosti tijekom vikenda na području Zeničko-dobojske županije, Mladež Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine danas je posjetila i općinu Vareš.

Mjesec studeni je mjesec sjećanja na sve stradale i prognane Hrvate vareškog kraja. Prije dva dana (5. studenog) navršilo se i 28 godina od uništavanja i spaljivanja župe Borovica koja je prije rata brojila 1 500 katolika Hrvata. Za te nehumane zločine i protjerivanje do danas nitko nije odgovarao.

Program posjete započeo je svetom misom u crkvi svetog Mihovila, a nastavio se posjetom najstarijoj Katoličkoj crkvi u Bosni i Hercegovini koja je među Varešanima poznata pod nazivom “Mala crkva” čiji je prvi spomen 1516. godine.

Nakon polaganja vijenca i odavanja pijeteta ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima vareškog kraja, upriličen je i posjet Spomen sobi poginulim pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane.

Članovi Mladeži sastali su se s načelnikom općine Vareš Zdravkom Maroševićem i zastupnicom u Skupštini Zeničko-dobojske županije Vedranom Dugonjić. Načelnik Marošević upoznao je članove Mladeži s aktivnostima i planovima općine Vareš kada su u pitanju mladi na prostoru općine i mjere zapošljavanja, poticanja i stvaranja uvjeta i razvoja vareškog kraja, osobito za mlade ljude koji trebaju nastaviti modernizirati u svakom segmentu.

 

Vareš je tijekom svoje duge povijesti građen na suživotu koji danas ni u budućnosti nitko nema pravo narušavati niti poticati međunacionalne netrpeljivosti.

Ovim putem Mladež HDZ-a BiH još jednom snažno osuđuje napade na dvorište Katoličke crkve u Varešu i skrnavljenje zastave hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

n24.ba

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img