N24VijestiCrna kronikaMladić ucjenjivao 23 djevojke: 'Slala sam mu svoje slike u grudnjaku, bila...

Crna kronika

Mladić ucjenjivao 23 djevojke: ‘Slala sam mu svoje slike u grudnjaku, bila sam u postupku rastave’

PODIJELITE ČLANAK

Nikola zvan Niki (24) ucjenjivao je 23 djevojke putem lažnih Instagram profila na kojima je objavljivao njihove fotografije uz navode da pružaju seksualne usluge. Mladić iz okolice Zaboka činio je to od studenoga do ožujka, sve dok mu policija nije ušla u trag i uhitila ga. Oštećene djevojke iz Zagorja, Zagreba i Podravine prijavile su sve policiji nakon što su bile izložene neviđenim torturama i ucjenama.

Prema optužnici, Nikola je “pribavljao screenshot početnih strana Instagram profila više ženskih osoba s njihovim slikama i imenima, nakon čega ih je stavljao na svoje Instagram profile različitih naziva uz komentare sa seksualnim konotacijama”.

“Nakon toga je s djevojkama putem Instagram platforme započinjao komunikaciju šaljući im tako lažno izrađene profile, a s ciljem dobivanja fotografija s njihovim intimnim dijelovima tijela u zamjenu za daljnje neobjavljivanje i brisanje lažno izrađenih profila”, navode tužitelji, piše Danica.hr.

“Usamljena dama traži seksualne usluge, traži vrući k….da joj razvali v…., kleči i moli da ju netko p….”, objavio je uz sliku jedne djevojke.

Žrtve je ucjenjivao daljnjim objavama fotografija i oglasa za seks na porno stranicama. Prijetio je da će ih prijaviti Centru za socijalnu skrb i slati rodbini lažne oglase koje je izradio s njihovim identitetom. Tri djevojke poslale su mu svoje nage fotografije nadajući se da će ucjene prestati. Ali, nisu.

“Toj osobi sam na Instagramu poslala dvije-tri svoje fotografije gdje sam se fotografirala u grudnjaku“

“Bilo me je strah da stvarno ne počne objavljivati razne objave u moje ime i da po mjestu ne lijepi plakate s oglasom da tražim seksualne usluge. Bila sam u postupku rastave gdje se odlučuje i o skrbi za djecu, pa sam pristala na ucjenu.

Toj osobi sam na Instagramu poslala dvije-tri svoje fotografije gdje sam se fotografirala u grudnjaku. Nakon toga osoba je htjela da se fotografiram i bez grudnjaka, na što nisam pristala, već sam o svemu istu večer obavijestila policiju”, ispričala je jedna od žrtava tijekom istrage.

Jedna od djevojaka je na koncu također pristala na slanje svojih fotografija u “strahu da će se te neugodnosti nastaviti”.

“Poslala sam dvije fotografije svojeg nagog poprsja, a kad je osoba tražila još fotografija, odnosno nije željela izbrisati lažnu objavu za moje seksualne usluge, prekinula sam komunikaciju te sam sve odlučila prijaviti policiji”, ispričala je istražiteljima.

Neke od žrtava Nikola je ucjenjivao tražeći seks i prijeteći im da će ih nastaviti sramotiti ako ne dođu do njega u stan. Tužitelji traže 18 mjeseci bezuvjetnog zatvora i dugotrajnu zabranu pristupa Internetu s obzirom da mu to nije prvo takvo nedjelo. Nikola se tijekom istrage branio šutnjom i nije želio odgovarati na pitanja tužitelja.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još