N24VijestiMladić umro usljed zatajenja srca, ispitana osoba iz društva

Vijesti

Mladić umro usljed zatajenja srca, ispitana osoba iz društva

PODIJELITE ČLANAK

Almedin Dugalić (18) iz Tešnja, koji je preminuo na proslavi svog punoljetstva preminuo je usljed zatajenja srca, a policija ispituje okolnosti koje su dovele do njegove smrti, potvrdeno je “Nezavisnim novinama” u MUP-u Zeničko-dobojske županije.

Iz policije je za “Nezavisne” potvrđeno da je u okviru istrage o smrti mladića jedna osoba ispitana u svojstvu osumnjičenog i okolnosti koje su dovele do zatajenja njegovog srca još nisu službeno utvrđene.

“Postoji mogućnost i da se proširi istraga”, rekli su nam iz policije.

Policija je izuzela tragove radi vršenja potrebnih vještačenja, a kada se sve informacije  prikupe, izvještaj o svim poduzetim aktivnostima će biti proslijeđen nadležnom Tužiteljstvu.

Kako “Nezavisne” doznaju policija je kao osumnjičenu ispitala osobu koja je sa preminulim mladićem kobne noći bila u društvu, a  ispituje se mogućnosti i da li je možda neka od nedopuštenih supstanci bila kobna za mladića.

Inače, MUP-u ZDŽ, u nedjelju u 5.15 sati je medicinsko osoblje Službe hitne medicinske službe Doma zdravlja Tešanj, telefonski prijavilo da je oko četiri sata u pratnji roditelja, dovezen ovaj pacijent.

On je imao teže zdravstvene tegobe, koje su po izjavi roditelja nastale nakon rođendanske zabave njihovog sina kojoj je nazočilo više osoba.

Mladića su iz Službe hitne medicinske pomoći uputili na liječenje u Opću bolnicu Tešanj, ali je nažalost oko sedam sati podlegao. Sve aktivnosti u vezi sa utvrđivanjem okolnosti smrti mladića poduzete su uz nazočnost i nadzor županijskog tužitelja.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još