spot_img
spot_img
N24VijestiBiHNa autocesti u BiH zapalilo se teretno vozilo, na granicama se očekuju...

UPOZORENJE!

Na autocesti u BiH zapalilo se teretno vozilo, na granicama se očekuju gužve

PODIJELITE ČLANAK

Zbog zapaljenog teretnog vozila na dionici autoceste Drugovići – Prnjavor, obustavljen je promet.

U tijeku je policijski očevid, a sva vozila iz pravca Drugovića prema Prnjavoru se preusmjeravaju na magistralni put. Iz BIHAMK-a napominju kako je ova dionica autoceste prohodna iz pravca Prnjavora prema Drugovićima.

Pojačan promet na granicama

Sezona je godišnjih odmora, tako da i danas očekujemo pojačan promet vozila na cestama u našoj zemlji, kao i na graničnim prijelazima. Mole se vozači teretnih vozila da se nakratko isključe iz prometa kada iza sebe primijete dugu kolonu vozila, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz naše zemlje na graničnim prijelazima Doljani i Izačić. Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protječe uz zadržavanja do 30 minuta.

Do kraja mjeseca kolovoza, za putnički promet otvoren je granični prijelaz Krstac (na putu Gacko – Nikšić).

Zabranjen je promet za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Sanacijski radovi

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je promet na magistralnom putu Jajce – Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Još danas se izvode radovi na redovnom održavanju magistralnog puta Gračanica – Donja Orahovica, zbog čega se prometuje usporeno, jednom trakom. S obzirom na to da je ovo frekventan putni pravac, dolazi do formiranja dužih kolona vozila s obje strane.

Sanacijski radovi aktualni su i na magistralnim putevima: Lašva – Kaonik, Kladanj – Vlasenica, Dobro Polje – Miljevina, Bijeljina – Rača, Čevljanovići – Nišići i Semizovac – Srednje. Na ostalim mjestima izvođenja radova prometuje se usporeno.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img