[adrotate banner="68"]
N24MagazinLifestyleNeodoljivi čokoladni mousse – kremasti desert za prave sladokusce
[adrotate group="11"]

Ukusno i fino

Neodoljivi čokoladni mousse – kremasti desert za prave sladokusce

PODIJELITE ČLANAK

Ako volite bogate i prozračne čokoladne deserte, čokoladni mousse je savršen izbor za vas. Ova slastica oduševljava svojom laganom teksturom i intenzivnim okusom tamne čokolade. Lako se priprema, a rezultat je prava poslastica koja će impresionirati svakog gosta.

Sastojci:

• 300 g kvalitetne tamne čokolade (oko 70 % kakaa)

• 3 jaja

• 55 g šećera (¼ šalice)

• 1 žlica kakaa u prahu (prosijanog)

• 300 ml slatkog vrhnja

• Naribana čokolada za dekoraciju

Priprema:

1. Otopite čokoladu

Čokoladu usitnite i otopite na pari ili u lončiću na laganoj vatri. Kada postane potpuno glatka, maknite je s vatre i ostavite da se malo ohladi.

2. Pripremite pjenu od jaja

U posebnoj zdjeli izmiksajte jaja i šećer dok ne dobijete svijetlu, gustu smjesu dvostrukog volumena. To će mousseu dati prozračnu teksturu.

3. Spojite čokoladu i smjesu od jaja

U izmiksana jaja dodajte ohlađenu otopljenu čokoladu i kakao u prahu. Sve zajedno dobro izmiješajte dok ne postane glatko i kremasto.

4. Umiješajte šlag

Slatko vrhnje istucite u čvrsti šlag. Zatim ga postupno dodajte u čokoladnu smjesu, lagano miješajući kako bi se sačuvala pjenasta struktura.

5. Hlađenje i serviranje

Kremu rasporedite u čaše ili zdjelice te stavite u hladnjak na najmanje sat vremena. Prije posluživanja, ostavite mousse na sobnoj temperaturi oko 15 minuta, a zatim ga dekorirajte naribanom čokoladom ili dodatnim šlagom.

Savjet za savršen mousse:

Za još bogatiji okus, možete dodati žlicu ruma, vanilije ili narančine korice. Ova slastica savršeno se slaže s voćem, poput malina ili jagoda, koje dodaju osvježavajući kontrast intenzivnoj čokoladi.

Uživajte u svakom zalogaju ovog kremastog čokoladnog užitka!

PODIJELITE ČLANAK
spot_img

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

[adrotate banner="7"]
Pročitajte još